Mainos

Jo lähes 20 kuollut Pakistanin vaalipäivän väkivaltaisuuksissa

Pakistanissa äänioikeutetut ovat käyneet tänään ahkerasti uurnilla väkivallan uhasta huolimatta. Puoleenpäivään mennessä äänestysvilkkaus oli noin 30 prosenttia. Sen odotetaan nousevan jopa 60 prosenttiin.

Vaalipäivää ovat varjostaneet väkivaltaisuudet, joissa on kuollut lähes 20 ihmistä. Heistä ainakin 11 kuoli ja kymmeniä haavoittui pommi-iskussa maan suurimmassa kaupungissa Karachissa. Kuusi sai surmansa asemiesten iskussa maan lounaisosassa.

Taleban-liike on uhannut väkivallalla ja varoittanut ihmisiä, erityisesti naisia, pysymään poissa äänestyspaikoilta. Liikkeen mielestä länsimainen demokratia on islaminvastaista.

Uhkauksista huolimatta monien äänestyspaikkojen edustoille muodostui pitkiä jonoja. Vaalihuoneistoja turvaamaan on komennettu yli 600 000 sotilasta ja poliisia.

Pakistanin parlamenttivaalit ovat historialliset, sillä valta on siirtymässä siviilihallinnolta toiselle ensimmäistä kertaa historiassa.

Vaalilautakunta on ilmoittanut, ettei se onnistunut järjestämään vapaita vaaleja Karachissa. Toistaiseksi oli epäselvää, tarkoittaako ilmoitus uusia vaaleja.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.