Mainos

Jo kolmas ryhmä ilmoittautui Sharm el-Sheikhin pommittajaksi

Tawhid ja Jihad -ryhmän ilmoitusta pidetään kahta muuta uskottavampana, koska sama ryhmittymä on aiemmin sanonut olleensa vastuussa viime syksynä Egyptissä tehdyistä iskuista.

Jo kolme ryhmittymää on ilmoittautunut Sharm el-Sheikhin lomakeskuksen pommi-iskujen tekijäksi. Kolmantena mukaan tuli tänään Tawhid ja Jihad -ryhmä.

Tawhid ja Jihad -ryhmän ilmoitusta pidetään kahta muuta uskottavampana, koska sama ryhmittymä on aiemmin sanonut olleensa vastuussa viime syksynä Egyptissä tehdyistä iskuista. Syksyn iskuissa kuoli 34 ihmistä Taban lomakeskuksessa.

Aiemmin lauantaisten iskujen tekijäksi on ilmoittautunut kaksi islamistiryhmää, jotka ilmoittavat olevansa kytköksissä al-Qaida-verkostoon.

Sairaalalähteiden mukaan Sharm el-Sheikhissä lauantaina tehdyissä kolmessa pommi-iskussa kuoli ainakin 88 ihmistä.

Egypti: Iskujen takana ei pakistanilaisia

Egypti on ilmoittanut Pakistanille, että Sharm el-Sheikhin pommi-iskujen takana ei ollut pakistanilaisia, kertoo Egyptin Islamabadin-suurlähetystö.

- Egyptin suurlähettiläs lisäsi, ettei Egyptin hallitus missään vaiheessa ole syyttänyt pakistanilaisia osallisuudesta näihin iskuihin, lausunnossa todettiin.

Pakistanin valtiollisen APP-uutistoimiston mukaan Egyptin Islamabadin-lähettiläs myös kehui Pakistanin ponnisteluja kansainvälisen terrorismin vastustamisessa.

Kairon poliisi ilmoitti aiemmin etsivänsä useita Pakistanin kansalaisia pommi-iskujen tutkintaan liittyen.

Pakistanin presidentti Pervez Musharraf kiisti eilen arvelut, joiden mukaan al-Qaida olisi voinut valmistella iskuja Pakistanista käsin. Musharrafin mukaan Pakistanin turvallisuusjoukot ovat onnistuneet tehokkaasti hajottamaan al-Qaidan verkostoa Pakistanissa, ja al-Qaidasta on tullut selvästi kansainvälinen ilmiö.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.