Mainos

Jippii verkottaa VVO:n kiinteistöt

Jippii Group ja VVO-yhtymä ovat tehneet kolmivuotisen sopimuksen, jonka mukaan Jippii rakentaa kiinteät laajakaistaiset Internet-yhteydet kaikkiin VVO-konsernin noin tuhanteen kiinteistöön.

Verkotettavia talouksia kiinteistöissä on yhteensä noin 40 000, joten Jippii laskee nousevansa sopimuksen ansiosta Suomen johtavaksi kotitalouksien laajakaistayhteyksien toimittajaksi. -Jos edes vajaa viidennes asukkaista hankkii liittymän, sopimuksen arvo nousee pelkkien kuukausimaksujen pohjalta kolmessa vuodessa 40-50 miljoonaan markkaan, johtaja Jari Isola Jippiistä laskee.

Lisäksi tulevat vielä liittymismaksut ja VVO:n verkkojen vetämisestä maksama summa. Toistaiseksi kotitalouksiin on koko maassa hankittu vasta noin 30 000 nopeamman Internet-yhteyden mahdollistavaa laajakaistaliittymää. Innostusta on hillinnyt kovana pidetty hinta: esimerkiksi ns. ADSL-yhteyden kulut nousevat helposti 6 000 markkaan vuodessa.

Kaapeliyhtiöiden tarjoamat yhteydet ovat jonkin verran halvempia. Jippiin ns. HomePNA-tekniikalla toteutetuissa yhteyksissä asukkaan maksama kuukausihinta on painettu 175 markkaan kuukaudessa, liittymissopimus maksaa 200 markkaa.

Uuden liittymän luvataan olevan myös reilusti ADSL-tekniikkaa nopeampi. Kapasiteettia on yksi megabitti molempiin suuntiin, kun ADSL:ssä se on yleensä 256 kilobittiä.

Liittymän hankinta ei pakollista

Yksittäisen VVO:n asukkaan ei ole pakko hankkia uutta liittymää.

VVO:n kiinteistöjohtaja Risto Soininen korostaa myös, ettei verkottamisen kuluja laskuteta niiltä asukkailta, jotka eivät laajakaistaa hanki. Tarvittavat kytkennät hoituvat vanhoissa taloissa taloyhtiön puhelinkeskuksessa eli yksittäisiin asuntoihin ei tarvitse vetää uusia piuhoja.

Jippii on jo aiemmin verkottanut VVO:lle 15 pilottikohdetta eri puolilla maata. Nyt ensi vaiheessa verkotetaan VVO:n pääkaupunkiseudun sekä Tampereen ja Oulun kiinteistöt, joista osassa työt on jo aloitettu. Lisäksi VVO:n kaikkiin uusiin taloihin rakennetaan ns. Ethernet-verkko, joissa myös käytetään Jippiin Internet-operaattoripalveluita.

Halutessaan VVO:n asukkaat voivat jatkossakin hankkia myös muiden tarjoajien laajakaistayhteyksiä. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla niitä tarjoaa neljä yritystä eli Jippiin lisäksi HTV, Elisa ja MTV3. HTV:llä laajakaistaliittymiä on tähän saakka ollut selvästi eniten, maaliskuussa noin 10 000 kappaletta.

Jippiillä yksittäisiä kotitalousasiakkaita on ollut koko maassa noin 4 000. Soinisen mukaan VVO pyrkii verkottamisen avulla parantamaan myös omia palveluitaan. Jatkossa asukkaat voivat hoitaa vaikkapa saunavuorojen varaukset, vikailmoitukset ja energiankulutuksen seurannan oman taloverkon kautta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.