Mainos

Jippii sai rahoituksensa kuntoon

Jippii Group on saanut rahoitustilanteensa vakautettua. Yrittyssaneeraus peruuntuu.

Jippii vaihtaa johtoaan

Jippii Group Oyj:n neuvottelut päävelkojiensa kanssa ovat olleet tuloksekkaat. Yrityksen rahoitustilanne on vakautettu, ja vireillä oleva yrityssaneeraushakemus vedetään pois.

Jippii ennakoi kuluvan tilikautensa olevan kannattavuudeltaan olennaisesti viime vuotta parempi ja operatiivisen liikevoiton positiivinen. Tehtyjen rahoitusjärjestelyjen perusteella Jippiin omavaraisuusaste nousee yli 20 prosenttiin. Tehtyjen sopimusten ja rahoitusjärjestelyjen jälkeen Jippiin rahoitusasema normalisoituu. Velkojille maksetaan suorituksia tehtyjen sopimusten mukaisesti maaliskuusta 2002 alkaen.

Rahoitusjärjestelyt

Yhtiön rahoitusasemaa ja likviditeettiä parannetaan pääomalainoilla. Jippiin 8.2.2002 pidetty ylimääräinen yhtiökokous päätti, että vapaaehtoinen velkajärjestely voidaan toteuttaa, jos merkintöjä tehdään vähintään 85 prosenttia liikkeelle laskettavien lainojen enimmäismäärästä. Tämä tavoite ylitettiin selvästi, ja siten vireillä oleva yrityssaneeraushakemus vedetään pois.

Jippii Groupin hallitus on vahvistanut velkojien kanssa yhdessä tehdyt yhtiön vastuiden järjestelyt. Jippiin velat yrityssaneeraushakemuksen jättöhetkellä 13.12.2001 olivat 39,2 miljoonaa euroa.

Liikkeelle laskettuihin kahteen vaihdettavaan pääomalainaan ja yhteen vaihdettavaan velkakirjalainaan, yhteispääomaltaan enintään 16,4 miljoonaa euroa, saatiin merkintöjä yhteensä lähes 15,1 miljoonalla eurolla. Tästä summasta 5,1 miljoonaa euroa ovat merkintöjä yhtiön likviditeettiä parantavaan pääomalainaan. Maksullinen pääomalaina merkittiin kokonaan.

Velkojen maksu

Päävelkojien kanssa on sovittu kokonaisvaltaisesta velkojen maksuohjelmasta ensisijaisesti kahdenvälisin sopimuksin. Tehtyjen sopimusten mukaisesti Jippii suorittaa velkansa maaliskuusta 2002 alkaen viiden seuraavan vuoden aikana. Jippiin vapaaehtoiseen rahoitusjärjestelyyn kuuluvien velkapääomien suoritukset jakautuvat tuleville vuosille karkeasti seuraavasti: 7 miljoonaa euroa vuonna 2002, 5 miljoonaa euroa vuonna 2003, 4 miljoonaa euroa vuonna 2004, 3 miljoonaa euroa vuonna 2005 ja 1 miljoonaa euroa vuonna 2006.

Lisäksi vaihtovelkakirjalainasta erääntyy maksettavaksi 1,5 miljoonaa euroa vuonna 2005 ja 1,5 miljoonaa euroa vuonna 2006. Yhteensä noin 12 miljoonan euron pääomalainat erääntyvät maksettaviksi vuonna 2007. Pääomalainojen korkojen ja lyhennysten maksun edellytyksenä on, että Jippiillä on jakokelpoisia omia pääomia suorituksiin. Kuluvan tilikauden jälkeinen velkojen lyhennyksien suorittaminen perustuu suunniteltuun liiketoiminnan kannattavuuteen ja siten tulorahoitukseen.

Jippiin ja KPNQwestin väliset toimituserimielisyydet on sovittu ja vastuut järjestelty uudelleen. Molemmat osapuolet luopuvat vireillä olevista oikeusprosesseista.

Osakkeet

Nyt merkityillä lainoilla voidaan merkitä enintään 29.600.000 Jippiin osaketta vastaten 31 prosenttia osakkeiden kokonaismäärästä. Kaikkien lainojen vaihtokurssi on 0,51 euroa/osake. Jippiillä on tällä hetkellä noin 94,5 miljoonaa osaketta. Vaihtovelkakirjalainojen vaikutuksesta osakkeiden kokonaismäärä voi nousta korkeintaan noin 124,1 miljoonaan osakkeeseen. Keskeisiä merkitsijöitä vaihtovelkakirjalainoissa olivat mm. Sampo Pankki Oyj ja Evli Pankki Oyj.

Omavaraisuusastetta parantavien järjestelyjen välitön kokonaisvaikutus on runsaat 13 miljoonaa euroa. Mikäli 3 miljoonan euron vaihtovelkakirjalaina vaihdetaan osakkeiksi, paranee omavaraisuus vastaavasti. Tehtyjen rahoitusjärjestelyjen perusteella Jippiin omavaraisuusaste nousee yli 20 prosenttiin.

Painopiste liiketoiminnan kehittämisessä

Jippii Group jatkaa liiketoimintansa fokusointia kahteen liiketoiminta-alueeseen: mobiiliviihteeseen kansainvälisesti ja monipalveluoperaattoritoimintaan kotimaassa.

Rahoitusaseman vahvistamisen jälkeen Jippii voi keskittyä liiketoiminnan tavoitteelliseen ja systemaattiseen kehittämiseen. Yritys on nyt selvästi paremmassa tilanteessa jatkaessaan kansainvälisenä mobiiliviihteen ja kotimaisena telepalveluiden tarjoajana. Erityisesti hyödyt tulevat näkymään paranevana toiminnallisuutena ja asiakaspalveluna.

-Jippiin liiketoiminnan päämäärätietoiselle kehittämiselle on nyt luotu rahoituksellinen perusta. Panostamme kotimaan palveluoperaattoritoiminnassamme asiakaspalveluun ja tuotteidemme laatuun sekä niiden kehittämiseen. Kansainvälisessä mobiiliviihteessä keskitymme nopeaan, hallittuun ja kannattavaan kasvuun, toteaa toimitusjohtaja Matti Vikkula.

Jippii julkistaa tilinpäätöstiedotteensa aikaisemman ilmoituksen mukaisesti 21.3.2002.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.