Mainos

Jippii luopuu Saksan-toiminnoistaan

Internetpalveluyhtiö Jippii Group luopuu toiminnastaan Saksassa. Maa on ollut yhtiön suurin liiketoiminta-alue Suomen jälkeen. Jippiin saksalaisen tytäryhtiön palveluksessa on 80 vakituista työntekijää. Yhtiö ei kerro, onko toiminnoille ollut halukkaita ostajia. Toimitusjohtaja Harri Johannesdahlin mukaan päätöksiä lopettamistavasta ei ole vielä tehty. Myöskään aikataulusta yhtiö ei kerro tässä vaiheessa mitään.

Saksan toiminnot painoivat Jippiin alkuvuoden tulosta pahasti tappiolle. Yhtiö selitti maata koskeneita viiden miljoonan euron (noin 30 miljoonan markan) tappiokirjauksia sillä, että sikäläisen runkoverkon toimittaja oli myöhässä aikataulussa. Jippii kertoi jo viime viikon tulosjulkistuksen yhteydessä aikovansa vähentää työvoimaansa noin 200:lla. Konsernin palveluksessa on yhteensä 611 työntekijää.

-Hallituksen käsityksen mukaan Saksan toimintojen lopettaminen on paras vaihtoehto yhtiön tulevaisuuden kannalta, Johannesdahl sanoo.

Jippii on toiminut internet- ja matkapuhelinoperaattorina Saksassa viime vuoden lopusta lähtien. Lokakuussa se hankki frankfurtilaisen Gigabell-operattorin ja marraskuussa Hannonverissa majaansa pitäneen Cross Telekomin. Jippiillä on toimintaa Saksan lisäksi Norjassa, Sveitsissä, Ruotsissa, Tanskassa ja Englannissa. Johannesdahlin mukaan yhtiö ei ole toistaiseksi suunnitellut Saksan lisäksi muiden ulkomaantoimintojensa lopettamista.

-Katsomme tietysti hyvin tarkasti muutkin maayhtiöt läpi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.