Mainos

Jippii joutuu maksamaan Netellolle lisenssikorvauskuluja

Helsingin käräjäoikeus määräsi Jippii Groupin maksamaan Netello Systemsille yhteensä 114 000 euroa lisenssikorvauskuluja. Jippii Group katsoi, ettei oikeuden päätös antanut aihetta pörssitiedotteeseen.

Jippii Groupin ja Netello Systemsin kiista koski paria tuotetta, jotka Notello oli antanut Jippiin käyttöön osapuolten tekemän lisenssisopimuksen mukaisesti. Netellossa katsottiin, ettei Jippii markkinoinut kyseisiä tuotteita ja tämän takia Netello kärsi tappioita. Jippiin mukaan tuotteet vaan eivät menneet kaupaksi.

Jippii Group ei tiedottanut oikeuden päätöksestä millään tavalla. Toimitusjohtaja Matti Vikkula sanoi keskustelleensa lakimiehensä kanssa ja he olivat arvioineet, ettei asia anna aihetta pörssitiedotteeseen. Arvopaperilain ja pörssin sääntöjen mukaan pörssiyhtiön on tiedotettava kaikista sellaisista asioista, joilla katsotaan olevan vaikutusta yhtiön pörssikurssiin.

Jippii Groupin osavuosikatsauksen mukaan yhtiön liiketappio tammi-syyskuussa oli 4,7 miljoonaa euroa ja rahoituserien jälkeinen tulos 5,6 miljoonaa tappiolla. Päätös siitä, mikä asia vaikuttaa arvopaperin hintaan, on yhtiön itsensä tehtävä. Pörssin lähtökohta on, että yhtiö itse tietää nämä asiat parhaiten. Pörssi kuitenkin seuraa listayhtiöiden tiedottamista koko ajan, ja jos pörssi on yhtiön kanssa eri mieltä tiedottamatta jättämisestä, pörssi käsittelee asiaa omissa elimissään ja puuttuu selvitysten jälkeen asiaan.

Pörssin valvontajohtajan Timo Rintasen mukaan nyt on syytä selvittää, olisiko Jippii Groupin pitänyt antaa oikeuden päätöksestä pörssitiedote.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja