Mainos

Jimmy Page & Black Crowes myydyin nettiäänite

Legendaarisen Led Zeppelin -kitaristi Jimmy Pagen ja nuorempaa sukupolvea edustavan rockbändi Black Crowesin levystä " Live At The Greek" on tullut kaikkien aikojen myydyin maksullinen vain Internetistä saatava äänite.

Jimmy Pagen ja Black Crowesin levyä myyvä Musicmaker.com ei kerro tarkkoja myyntilukuja, mutta sen edustajan mukaan valtava kysyntä on yllättänyt Musicmaker.com -yhtiön itsensäkin. Markkinointijohtaja Larry Lieberman sanoo, että kyseessä on kiistatta koko Internetin historian myydyin maksua vastaan verkosta ladattava äänite. Toisaalta kyseessä on myös kaikkien aikojen ensimmäinen tämän tason tähtien cd, joka on saatavissa ainoastaan netistä ja jolla ei ole lainkaan perinteistä levitystä musiikkikauppoihin.

Viime syksynä Los Angelesissa kahdessa loppuunmyydyssä konsertissa tehty yli kaksituntinen äänite sisältää 19 kappaletta Led Zeppelinin klassikoita ja vanhoja bluesbiisejä uusina sovituksina.

Page-Crowes musiikkia Internetistä ostava voi itse valita musiikkikappaleiden määrän, järjestyksen ja formaatin. Kappaleita voi siis maksua vastaan ladata netistä omalle koneelle ja siitä cd-levylle haluamassaan järjestyksessä, haluamansa määrän. Perinteisemmät musiikinostajat ja levynkeräilijät voivat myös tilata valmiin tupla-cd:n, jossa on kaikki 19 kappaletta ja normaali cd-kansivihko valokuvineen.

" Live At The Greek" -levyn menekkiä lienee lisännyt se, että maailman musiikkilehdissä levy on kehuttu "vuoden konserttiäänitteeksi". Jimmy Page ja Black Crowes kiertävät kesän USA:ssa levyä mainostavalla konserttikiertueella. Kiertueella on mukana myös vanha brittirockryhmä The Who, joka on Pagen ja Crowesin innoittamana julkaissut uuden levynsä ainoastaan Internet-levitykseen.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.