Mainos

Jihad vannoi kostoa Gazan iskusta

Kyseessä oli Israelin armeijan ensimmäinen operaatio Gazan alueella sen jälkeen, kun joukot vetäytyivät sieltä viime vuoden elokuussa 28 vuoden miehityksen jälkeen.

Palestiinalainen äärijärjestö Islamilainen jihad on vannonut kostavansa "väkivaltaisesti" Israelin tunkeutumisen Gazaan. Ainakin seitsemän palestiinalaista sai surmansa Israelin armeijan öisissä operaatioissa Gazaan ja Länsirannalle.

- Tätä uutta miehityksen rikosta -- ei ohiteta ilman kauheaa ja väkivaltaista kostoa sionistien yhteisön sydämeen, Jihad sanoi.

Järjestön mukaan kolme sen jäsentä ja yksi palestiinalaispoliisi kuolivat Gazaan tehdyssä iskussa, joita Israelin armeijan eliittijoukot tekivät palestiinalaisiksi naamioituneina. Jihadin jäsenet olivat valmistautumassa ampumaan raketteja Gazan pohjoisosasta Ashkelonin kaupunkiin Israelin eteläosassa.

Jihad kutsui apuun Al Aksan marttyyrien prikaatien jäseniä, jotka joutuivat kiivaaseen tulitaisteluun israelilaisjoukkojen kanssa.

"Israelia hillittävä"

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas vetosi tänään kansainväliseen yhteisöön, jotta se yrittäisi hillitä Israelia. Hänen mukaansa kuolemantapaukset vain kiihdyttävät väkivallan kierrettä.

Israelin armeija vahvisti myöhemmin tänään, että sen joukot olivat tunkeutuneet Gazaan yöllisen operaation aikana ja kutsuneet apuun myös ilmatukea.

Myös Länsirannalla käytiin viime yönä useita tulitaisteluita, joissa kuoli kolme tai neljä ihmistä. Silminnäkijöiden ja sairaalalähteiden mukaan laukaustenvaihdoissa haavoittui useita siviilejä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.