Mainos

Jihad kiistää tiedot iskujen lopettamisaikeista

Jihad-järjestön johtaja kiistää eiliset tiedot siitä, että järjestö aikoisi Hamasin tavoin lopettaa iskut Israelia vastaan.

Jihad

Islamilaisen Jihad -järjestön korkea virkamies on tänään kiistänyt tiedot, joiden mukaan järjestö harkitsisi itsemurhaiskujen lopettamista Israelissa.
Yksi järjestön johtajista sanoi eilen, että järjestö aikoisi lopettaa hyökkäykset israelilaisia vastaan.

Toinen palestiinalaisten äärijärjestö Hamas ilmoitti myös eilen lopettavansa itsemurhaiskut Israelissa toistaiseksi, mutta varasi itselleen oikeuden vastustaa Israelin miehitystä.

Hamas pidättäytyy iskuista

Palestiinalainen äärijärjestö Hamas ilmoitti eilen keskeyttävänsä itsemurhaiskut Israelin alueella. Päätös iskujen lopettamisesta toistaiseksi tehtiin Hamasin johdon ja palestiinalaishallinnon neuvotteluissa. Hamasia pidetään päävastuullisena viimeaikaisista itsemurhaiskujen sarjasta Israelissa.

-Julistamme keskeyttävämme marttyyrihyökkäykset vuoden 1948 miehitetyillä alueilla ja keskeyttävämme kranaatti-iskut toistaiseksi, sanottiin Hamasin lausunnossa. "Vuoden 1948 miehitetyt alueet" on ilmaus, jota Hamas käyttää Israelista. Hamasin edustaja Hassan Youssef sanoi, että päätös oli tehty "palestiinalaisten yhtenäisyyden säilyttämiseksi".

Israel pitää kuitenkin Hamasin tulitaukoilmoitusta juonena. Israelin ulkoministeriön edustaja sanoo, että Hamasin ilmoitus on taktinen liike, jolla pyritään tukemaan presidentti Jasser Arafatia ja saamaan hänelle kansainvälistä sympatiaa.

(MTV3-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.