Mainos

JHL: Valtionyhtiöiden yksityistäminen johtaa ylihinnoitteluun

Julkisten ja hyvinvointialojen ammattiliitto valmistautuu perjantaiseen työnseisaukseen. Mukana ovat Destia, Labtium, Raskone ja Finavia. Työnseisauksella protestoidaan valtion omistajapolitiikkaa. Hallitus pohtii yhtiöiden myyntiä.

JHL:n puheenjohtaja Tuire Santamäki-Vuori korostaa MTV3:n Huomenta Suomessa, että valtionyhtiöiden, kuten Destian myynti yksityiselle omistajalle vaikuttaa suoraan myös veronmaksajiin.

- Tienpidoissa ja väylänrakentamisessa markkinoille mahtuu hyvin vähän toimijoita. Tarvitsemme julkisen valtionyhtiön tälle alalle, jotta markkinoille ei syntyisi ylihinnoittelua. Tämän laskunhan maksavat veronmaksajat, koska urakat ovat kuntien ja valtion tilaamia, Santamäki-Vuori painottaa.

Santamäki-Vuori muistuttaa, että markkinoiden keskittyminen esimerkiksi asfalttialalla on johtanut tilanteeseen, missä useat keskeiset yksityiset toimijat näyttävät syyllistyneen laittomuuksiin.

- Toimijat ovat keskenään sopineet urakoiden hinnoista ja markkinoiden jakamisesta. Kuitenkin myös ilman mitään laittomuuksia markkinoiden keskittyminen johtaa auttamatta ylihinnoitteluun.

Perjantaiseen työnseisaukseen osallistuu noin 2000 JHL:n jäsentä. Kuusituntinen työnseisaus sotkee etenkin lossiliikennettä, mutta lentokentät pidetään suurilta osin auki.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.