Mainos

JHL:n puheenjohtajalle kiukkuista palautetta Kevan johtajien eduista

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta uskoo, että Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus ei voi enää jatkaa tehtävässään.

- Kyllä kai selvää on, että edellytykset Ailuksen tehtävässä jatkamiselle ovat erittäin heikot, koska mm. hallituksen puheenjohtaja on jo ilmoittanut, että hänen luottamuksensa toimitusjohtajaan on mennyttä.

Kunta-alan työntekijöiden liittoa johtavan Elorannan mielestä asunto-ja autoedusta luopuminen ei riita ratkaisemaan tilannetta. 

- Toimitusjohtajaan kohdistuu luottamuskriisi ja pitää arvioida, että onko hänellä edellytyksiä jatkaa. Pystyykö Keva tekemään tehtäväänsä ja kykenevätkö Kevan vakuutetut luottamaan toimitusjohtajaan ja myös Kevan hallintoelimet? Siitä on kysymys. 

Elorannan mukaan liiton jäsenet ovat seuranneet Kevaan ja sen johtajien etuihin liittyvää keskustelua hämmentyneinä. Asiasta on tullut myös liittoon paljon palautetta. Jäsenet ovat ihmetelleet etuuksien tasoa, päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja sitä miten Kevan hallitus pystyy valvomaan johtajien etuja.

- Tässä on ollut epäselvyyttyä. Tämä herättää kiukkua ja hämmennystä jäsenistössä. 

Eloranta vaatii jatkossa keskustelua Kevan etujen kohtuullistamisesta, erityisesti asuntoedusta. 

- On varmasti hyvin vaikea ymmärtää, miten miljoona-asunnoista maksetaan niin pientä etuutta, kun normaalilla vuokramarkkinalla ollaan kuitenkin useiden tuhansien eurojen vuokrissa. Tämä on ainakin yksittäinen asia, joka on perattava läpi. 

Kevan hallitus kokoontuu huomenna käsittelemään toimitusjohtaja Merja Ailuksen tilannetta. Ailuksen jatko toimitusjohtajana on Kevan valtuuskunnan käsissä. Ailus ei aio erota toimitusjohtajan paikalta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.