Mainos

JHL kiusaantunut aktivistien tuesta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on kiusaantunut anarkistisen A-ryhmän tuesta lakolleen.

– Anarkistit eivät ole osapuoli tässä tilanteessa millään lailla. Kyllä me pidämme heidän tukeaan hankalana ja kiusallisena, JHL:n aluepäällikkö Rune Takamaa kertoo MTV Uutislivessä.

Anarkistisen A-ryhmän tiedottaja Suvi Auvinen selittää ryhmän näyttävää tukea JHL:lle sillä, että pitää Palmia-kysymystä kaikkien helsinkiläisten asiana.

– Olen todella tyytyväinen siihen mitä saavutimme. Olemme saaneet viestiä hyvin läpi. Tämä koskee kaikkia helsinkiläisiä. Ei ole yhden liiton päätettävissä , miten tätä hoidetaan, MTV Uutislivessä vieraillut Auvinen perustelee ryhmän tukitoimia. 

JHL on järjestänyt tänään Helsingissä työnseisauksen. Lakolla vastustetaan suunnitelmaa, jonka mukaan osa Helsingin kaupungin palveluja tuottavan Palmian toiminnoista siirrettäisiin erilliseen yhtiöön ja kilpailemaan markkinoille tavallisten yhtiöiden tapaan.

Lakkoa ei peruttu, vaikka Helsingin kaupunginhallitus siirsi eilen päätöstä ensi viikkoon. 

Auto ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT lähti tukilakkoon A-ryhmä laittoi vielä lisää kapuloita rattaisiin yrittämällä estää harvojen metroa korvaavien bussien liikennöintiä.

Aluepäällikkö Rune Takamaa kertoo JHL:n saaneen paljon palautetta lakon tiimoilta.

– Palaute on ollut pääosin hyvää, mutta totta kai on ollut myös niitä, jotka ovat olleet pettyneitä.

Palmian yhtiöittämisen puoltajat vetoavat lakiin, jonka mukaan markkinoilla kilpaileva toiminta pitää tapahtua yhtiömuodossa eikä liikelaitoksena. 

JHL:n mukaan lainsäädännön vaatimus koskee vain Palmian henkilöstöruokailua ja sen parissa olevaa 100 työntekijää. Kaupungin yhtiöittämissuunnitelmat taas koskisivat henkilöstöruokailun lisäksi Palmian kiinteistö-, siivous- ja turvapalveluita eli yhteensä 1 400 työntekijää.

– Näin laajalle yhtiöittämiselle ei ole perusteita. Miksi pitää korjata jotain , joka ei ole rikki, Takamaa kummastelee.  


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja