Mainos

JHL arvostelee valtion henkilöstövähennyksiä

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton johtajan Jaan Vingisaarin mukaan valtiolta tarvitaankin nyt pitkäjänteistä henkilöstösuunnittelua yhdessä henkilöstön kanssa.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL arvostelee valtion henkilöstösupistuksia. JHL:n mielestä valtio vähentää henkilöstöään liian paljon ja liian nopeasti. Liitto sanoo myös vähennysten ajoituksen olevan huono.

JHL:n mukaan valtion palveluksessa on tällä haavaa noin 124 000 henkilöä. Määrää vähennetään vuoteen 2011 mennessä lähes 10 000:lla osana valtion tuottavuusohjelmia. Esimerkiksi ensi vuonna valtion palveluksesta lähtee 1100 henkeä.

- Monissa virastoissa on jo nyt työmäärään nähden aivan liian vähän henkilöstöä. Sekä ylityöt että sairaslomat ovat lisääntyneet, liiton johtaja Jaan Vingisaar kuvailee.

Hänen mukaansa valtiolta tarvitaankin nyt pitkäjänteistä henkilöstösuunnittelua yhdessä henkilöstön kanssa tuottavuuden nimissä tehtyjen lyhytjänteisten ja kaavamaisten henkilöstösupistusten sijaan.

- Valtion henkilöstömäärä on mitoitettava sellaiseksi, että eduskunnan määrittelemä palvelutaso, laatu ja palvelujen saatavuus voidaan turvata. Samalla on pidettävä henkilöstön työkuormitus kohtuullisena ja huolehdittava työhyvinvoinnista, Vingisaar sanoo. Hän kehottaa uutta hallitusta ottamaan supistusten mittaluokan tarkasteltavaksi ensi keväänä valtion kehysneuvotteluissa.

Jaan Vingisaar puhui JHL:n seminaarissa Rovaniemellä perjantaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.