Mainos

JFK:n lentokentälle suunniteltiin terrori-iskua

Terrori-iskun suunnittelusta syytettyjen joukossa on Guyanan parlamentin entinen jäsen.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat nostaneet syytteen neljää ihmistä vastaan, joiden epäillään suunnitelleen terrori-iskua John F. Kennedyn kansainväliselle lentokentälle New Yorkissa.

Syytettyjen joukossa on Guyanan parlamentin entinen jäsen. Lisäksi yksi epäillyistä on lentokentän entinen rahtityöntekijä.

Yhdysvaltain oikeusministeriön mukaan räjähdeiskun kohteena olisivat olleet lentobensiinin kuljetukseen käytettävä putki ja kentän bensiinisäiliöt. Suunnitelma onnistuttiin paljastamaan ennen kuin sitä alettiin toteuttaa.

Onnistuessaan isku olisi ollut tuhoisa, sillä John F. Kennedyn kenttä on yksi Yhdysvaltain vilkkaimmin liikennöidyistä. Viranomaisten mukaan yksi epäilty sanoi nauhoitetussa keskustelussa, että isku olisi johtanut "koko Kennedyn" tuhoon.

-Jos isket sinne, koko maa suree, nauhalla sanottiin. Lisäksi epäillyt uskoivat iskun olevan vaikuttavampi kuin syyskuun 11. päivän iskut kuusi vuotta sitten: -Tämä voi tuhota Amerikan talouden vähäksi aikaa.

Epäiltyjen uskotaan aloittaneen suunnittelun viime vuoden tammikuussa. Kentällä työskennellyt mies selvitti viranomaisten mukaan kentän turvallisuustoimia, sopivia iskukohteita ja pakoreittejä.

Viranomaisten mukaan iskun suunnittelussa oli mukana kansainvälinen ääri-islamistinen verkosto, joka vaikuttaa Yhdysvalloissa, Guyanassa sekä Trinidad ja Tobagossa. Yksi syytetyistä pidätettiin New Yorkissa ja kaksi Trinidad ja Tobagossa. Poliisi uskoo neljännen syytetyn piileskelevän Trinidad ja Tobagossa. . Syytetyistä vain yksi on Yhdysvaltain kansalainen, ja hänkin on lähtöisin Guyanasta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.