Mainos

Jevgeni Kolobov innostui uudestaan baletista

Venäläistä oopperakapellimestaria Jevgeni Kolobovia on mahdollisuus seurata tällä viikolla Ballet Mikkelissä hänen johtaessaan perustamaansa Novaja Oopperan orkesteria.

Kriitikot ja oopperanystävät pitävät Novaja Oopperan taiteellista johtajaa Jevgeni Kolobovia yhtenä nyky-Venäjän parhaista oopperakapellimestareista. Tällä viikolla häntä on mahdollisuus seurata Ballet Mikkelissä, kun hän johtaa perustamaansa Novaja Oopperan orkesteria.

Kobolovin tyyli on omaperäistä ja tekniikkaa loistavaa. Hän onkin tehnyt monia menestyksekkäitä kansainvälisiä kiertueita sekä kapellimestarina että yhdessä oopperatalonsa kanssa. Balettia Kolobov ei juurikaan viime aikoina ole ohjannut.

-Jotenkin vieroksun musiikin ja baletin yhtymistä ja koen sen johtamisen haasteena. Onneksi Mikkelissä on Vladimir Malakhovin kaltaisia huipputanssijoita, jotka tosissaan tulkitsevat ja aistivat musiikkia. Hänen kanssaan on ilo työskennellä, sanoo Kolobov.

Uralin Konservatoriosta aikanaan valmistunut Kolobov työskenteli musiikillisena johtajana Jekaterinburgin oopperateatterissa ja Mariinski Teatterissa Pietarissa sekä myöhemmin Stanislavskin musiikkiteatterissa Moskovassa. Kolobov kiersi Mariinski teatterin kanssa kuutisen vuotta eri puolella Venäjää. 35-vuotiaana hänelle myönnettiin työstään Venäjän kansantaiteilijan palkinto.

-41-vuotiaana erosin Mariinskista. Alkoi baletin ohjaaminen sen verran ahdistaa, paljastaa Kolobov.

Konsertti- ja kongressitalo Mikaelin akustiikkaa Kolobov kehuu erinomaiseksi. Vaikka Ballet Mikkelin taiteellinen johtaja Gediminas Taranda valitteleekin jälleen lavan pienuutta, toteaa Kolobov pitävänsä Mikaelin salista.

-Minä pidän pienemmistä paikoista. Jotenkin ne ovat intiimimpiä ja niissä on kodikas tunnelma, toteaa neuvostoaikaisissa isoissa saleissakin työskennellyt Kolobov.

Monenlaista terrorismia

Pietarissa asuva Kolobov tunnustaa olevansa hieman kateellinen suomalaisille.

-Suomi on erinomainen maa. Siisti ja rauhallinen. Jotenkin tuntuu siltä, että täällä pyritään normaaliin, onnelliseen elämään, tuumii Kolobov.

Lehdistötilaisuuksia välttelevä Kolobov heitti Ballet Mikkelin tiedotustilaisuudessa paikalla olleelle lehtiväelle hieman mustaakin huumoria.

-Taisitte jättää Leninin tahallaan Venäjälle. Sen terrorismin varjossa me olemme nyt eläneet satakunta vuotta, hän laukaisi.

Terrorismi puhutti balettiväkeä muutenkin. Esimerkiksi Ballet Mikkelin amerikkalainen tähti Julie Kent tunnusti jännittäneensä, miten pääsy Mikkeliin ylipäätään onnistuu. Pelolle hän ei kuitenkaan suostu antamaan sijaa, sillä elämässä on hyväkin asioita - kuten baletti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.