Mainos

Jethro julkaisi pysäyttävän kuvan rähjäisestä asunnosta: "Ei jätetä ketään yksin"

Televisiostakin tuttu kiinteistönvälittäjä Jethro Rostedt uskoo, että monesti yksinäisyys on syy siihen, että ihmisestä tulee asunnoton.

Kiinteistönvälittäjä Jethro Rostedt julkaisi Instagram-tilillään pysäyttävän mustavalkoisen kuvan asuntonäytöstä. 

Kuvassa näkyvän, rähjäisen huoneen lattia on täynnä tahroja ja likaisia vaatteita. Hän on lisännyt kuvan yhteyteen kantaaottavan tekstin. 

– Asunnottomuudesta on nyt ollut paljon puhetta mediassa ja hyvä niin, sillä se on erittäin tärkeä aihe. Keskustelua voitaisiin käydä myös siitä, mitä tapahtui ennen kuin ihmisestä tuli asunnoton.

– Kohtaan välillä työssäni todella järkyttäviä asuntoja ja kohtaloita. Yksinäisyys voi johtaa syrjäytymiseen ja siitä syntyvää pahaa oloa lääkitään usein alkoholilla. Ja monesti se on myös se viimeinen lääke. Ei jätetä ketään yksin.

Kuvan on ottanut valokuvaaja Tomi Tuuliranta. Jos kuva ei aukea, voit katsoa sen täältä

Pitkän uran kiinteistönvälittäjänä tehnyt Rostedt kertoo MTV.fin haastattelussa kohtaavansa vastaavanlaisia asuntoja varsin usein. 

– Kyllä niitä tulee kerran kuukaudessa. 5-15 kertaa vuodessa, hän arvioi. 

Rostedt on tyytyväinen siihen, että Suomessa käydään tällä hetkellä paljon keskustelua asunnottomien tilanteesta. Hän kuitenkin toivoisi, että keskustelu käännettäisiin myös siihen, mikä asunnottomuuteen johtaa.

– Se on aika karmeaa, että ihmiset eivät tiedä paljoakaan naapureista. Voidaan huomata, että naapuri on vähän resupekan oloinen, mutta ei tiedetä mitään siitä, miltä seinien sisällä näyttää, Rostedt pohtii. 

– Uskoisin, että yksinäisyys on se ensimmäinen syy syrjäytymiseen ja alkoholismiin, ja lopulta asunnottomuuteen. Ei Suomessa kenekään tarvitse olla asunnoton, ne syyt siihen ovat syvemmällä.

Rostedt kertoo, että hän tahtoo puhua asunnottomien puolesta tulevaisuudessakin, ja aikoo julkaista vastaavia kuvia jatkossakin. 

– Haluan jakaa tällaisia ajatuksia yksinäisyydestä. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja