Jesse Puljujärven englanti luistaa jo paremmin: ”Hyvä merkki, että hän neuvoo minua vaihtoon tultaessa”

Jesse Puljujärvi hakee NHL-läpimurtoa –"Nyt on fysiikka kunnossa" 1:28

Vielä parilla viime kaudella hyvin lyhyitä lauseita englanninkielisissä haastatteluissaan puhunut NHL-kiekkoilija Jesse Puljujärvi on alkanut sulautua joukkoon Edmonton Oilersissa. Isona apuna hänellä on joukkuekaveri Ryan Strome.

Videolla Jesse Puljujärven haastattelu elokuulta.

Kolmatta kauttaan Pohjois-Amerikassa aloitteleva Puljujärvi tuli kesällä 2016 Edmontoniin lähes olemattomalla kielitaidolla, mutta nykyään hän pystyy jo kommunikoimaan valmennuksen ja pelaajien kanssa paremmin. Myös mediaesiintymiset luistavat paremmin.

– Englantini on parempaa, ja tunnen kaikki joukkuekaverini. Tunnen Edmontonin. Minulla on siellä hyvä asunto. Tunnen oloni mukavaksi, Puljujärvi juttelee Edmonton Journal -lehdelle harjoituskauden alettua NHL:ssä.

Ketjukaveri Ryan Stromesta on ollut Puljujärven sopeutumisessa iso apu niin suomalaispelaajalle kuin seuralle.

– Meillä on mielestäni hyvä suhde. Yritän tehdä parhaani hänen auttamisekseen, Strome sanoo.

– Puhumalla hänen kanssaan jään ulkopuolella, ja kysymällä, miten hänellä menee. Juttelua, kaverimeininkiä.

– En voisi kuvitella, että jos olisi 19- tai 20-vuotias, olisin eri maassa enkä puhuisi englantia. Hän on tullut pitkän matkan ja on tosi hyvä jätkä, kanadalaishyökkääjä jatkaa.

Kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa Vancouver Canucksia vastaan Puljujärvi loisti kentällä, mutta Strome huomasi ketjukaverissaan kehitystä myös vaihtoaitiossa.

– On hyvä merkki, kun hän alkoi penkille tullessaan kertoa minulle, mitä minun pitää tehdä, Strome virnistää.

– Voimme täydentää toisiamme. Hänestä tulee iso osa joukkuetta, joten on mukavaa nähdä hänen ottavan tuollaisen loikan. Hän haluaa kiekkoa ja kertoo, mitä minun tehdä. Se on hyvä merkki hänelle.

Lue myös:

    Uusimmat