Mainos

Jerusalemin kahakat johtavat yleislakkoon

Jerusalemin eilisten yhteenottojen uhrien määrä on noussut. Palestiinalaislähteiden mukaan seitsemän palestiinalaista on kuollut. Loukkaantuneita on yli 200.

Al Aksan

Palestiinalaisten itsehallinto julisti lauantaiksi yleislakon ja surupäivän surmattujen muistoksi. Israelin armeija puolestaan ilmoitti aiemmin, ettei israelilaisia päästetä toistaiseksi palestiinalaisalueille turvallisuussyistä. Palestiinalaisnuoret ja Israelin poliisi ajautuivat kahakkaan vanhassa kaupungissa, Al Aksan -moskeijan lähistöllä heti muslimien perjantairukouksen jälkeen.

Israelin poliisin mukaan se ampui kumiluodeilla palestiinalaisnuoria, jotka olivat heitelleet kivillä Itkumuurilla rukoilemassa olleita juutalaisia. Lääkärien mukaan osa palestiinalaisista oli kuitenkin haavoittunut oikeista luodeista.

Palestiinalaisten mukaan Israelin hyökkäys palestiinalaisia kohtaan oli "harkittu rikos". Samalla johtajat moittivat ankarasti kovien panosten käyttämistä palestiinalaisia siviilejä vastaan. Ääri-islamilaiset ryhmät uhkaavat Israelia nyt kostotoimilla. Islamilainen Jihad -järjestö on lisäksi vaatinut Palestiinan johtajaa Jasser Arafatia keskeyttämään rauhanneuvottelut Israelin kanssa.

Temppelivuorelta kahakat levisivät myös muualle Itä-Jerusalemiin. Yhteenottoa kuvattiin pahimmaksi pyhässä kaupungissa neljään vuoteen.
(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.