Mainos

Jerseyn orpokodista löytyi lapsen hampaita

Poliisi on löytänyt kaksi hammasta sekä uusia luunpaloja Jerseyn saaren entisen orpokodin The Haute de la Garennen kellarista. Löydökset tehtiin talon neljännestä umpeen muuratusta kellarihuoneesta. Asiasta kertoo Daily Telegraph.

Viranomaiset tutkivat parhaillaan ovatko kellarista löytyneet kaksi maitohammasta peräisin kuolleelta vai elävältä lapselta. Lisäksi kymmenen päivän sisällä pitäisi selvitä, ovatko uudet luunpalat peräisin ihmisestä. Viime viikolla poliisi oli löytänyt verijälkiä samasta osasta taloa.

- Kun näitä uusia löydöksiä miettii aikaisempien todisteiden kanssa, niin olemme hieman huolissamme, tutkintaa johtava poliisipäällikkö Lenny Harper totesi Daily Telegraph -lehdelle.

Rakennuksesta löydettiin nilkkakahleita sekä kasoittain kurituskeppejä jo vuonna 2003, jolloin talosta remontoitiin hostellia. Rakennusmiehet kertoivat myös löytäneensä lattialuukun, josta oli pääsy alas pimeään kuiluun. Poliisi uskoo nyt, että lapsia pidettiin vankeina kellarihuoneissa.

Vuoteen 1986 asti orpokotina toimineen talon entiset asukkaat ovat kertoneet, että kellarihuoneita käytettiin muun muassa lasten eristämiseen muista. Tiloissa myös pahoinpideltiin lapsia järjestelmällisesti. Yli sata talon entistä asukasta on ilmoittautunut väärinkäytöksistä viranomaisille. Epäiltynä on noin 40 henkilöä, joista yksi on asetettu syytteeseen.

Lastenkodissa vartijana työskennellyt Gordon Claude Wateridge, 76, on jo asetettu syytteeseen kolmen alle 16-vuotiaan lapsen pahoinpitelystä. Mies työskenteli lastenkodissa 1960-luvulta lähtien. Syytteet ovat vuosien 1969 ja 1979 väliseltä ajalta.

(MTV3)

Aikaisemmin aiheesta:

(17.03.2008)
(17.03.2008)
(04.03.2008)
(03.03.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.