Mainos

Jerseyn orpokodissa ollut kertoo: Minulla ei ole enää tunteita

Jerseyllä sijaitsevassa lastenkodissa 1960- ja -70-luvuilla asunut Brenda (nimi muutettu) kertoi BBC:n Radio 4 -kanavalle kokemuksistaan viime vuodet hostellina toimineessa Haut de la Garenne -nimisessä rakennuksessa.

- Olen nähnyt samaa unta viimeiset 25-30 vuotta. Mies seisoo sänkyni vieressä ja herään omaan huutooni. En koskaan pysty tunnistamaan miehen kasvoja, Brenda kertaa.

Brenda vietti lastenkodissa vuosia. Omien sanojensa mukaan hän on kieltänyt monia asioita, joita koki talossa ollessaan. Hän kuitenkin tietää tulleensa seksuaalisesti hyväksikäytetyksi, sillä 9-vuotiaana hän muistaa äitinsä tehneen valituksen lastenkodin henkilökunnalle.

Sekä häntä että äitiä painostettiin vetämään valitus pois ja näin poliisi ei koskaan saanut tietää asiasta. Hyväksikäyttäjä sai potkut.

Brenda ei muista nähneensä muiden lasten hyväksikäyttöä, mutta muistaa mielenkiintoisen yksityiskohdan talosta. Lapsille juotettiin joka ilta yskänlääkettä, joka sai heidät uneliaiksi.

Viime aikojen uutisointi Haut de la Garennesta ja poliisin kuulustelut ovat saaneet Brendan mielen järkkymään ja monia ikäviä muistoja palaamaan. Muun muassa muistot kellareista, joita poliisi nyt tutkii.

"Muistan kellarit"

- Muistan, että kävimme kellarissa, mutten muista miksi. Muistan myös suihkuhuoneet ja erään makuuhuoneen.

Brenda on varma, että näissä paikoissa hänelle on tapahtunut jotakin, jota hän ei muista. Hän muistaa joutuneensa myös eristyshuoneeseen, johon lapsia laitettiin jopa yli kahdeksi viikoksi kerralla.

- Se oli huone, jossa oli puinen sänky ohuella patjalla ja yksi huopa. Ei verhoja - se teki huoneesta kuin eläintarhan, sillä ulkoa näki sisään.

Jotkut eristykseen joutuneet pistivät tulitikkuja huoneessa olleisiin sähköjohtoihin. Ne aiheuttivat tulipalon ja eräs poika oli kuolla savun takia.

Brenda kertoi myös pojasta, joka oli piesty pahasti. Hänen selkänsä vuosi verta, eikä poika voinut istua lainkaan.

- Se, mitä minulle itselleni tapahtui lastenkodissa, on vaikuttanut koko elämääni. En pysty rakastumaan kehenkään helposti. En aikonut tästä syystä myöskään tehdä itse lapsia. En halunnut heidän kokevan samaa kuin itse koin. Tunsi niin aina 34-vuotiaaksi saakka. Sisälläni oli paljon vihaa, Brenda kertoo.

Kysyttäessä, haluaisiko Brenda nähdä vielä henkilöt, jotka tekivät hänelle pahaa, hän vastaa synkkänä:

- Saanko vastata rehellisesti? Minulla ei ole tunteita, suuntaan tai toiseen.

(MTV3)

Lue myös:
(03.03.)

(29.02.)

( 28.02.)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.