Jenson Button palaa Williamsille 20 vuoden tauon jälkeen: F1-mestari pestattiin tallin neuvonantajaksi

Vuoden 2009 F1-maailmanmestari Jenson Button palaa Williams-talliin neuvonantajan roolissa. Button ja Williams ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen.

Button, nyt 41, debytoi F1-sarjassa kaudella 2000, kun Frank Williams palkkasi hänet Ralf Schumacherin rinnalle vain 19-vuotiaana. Button ajoi Williamsilla vain yhden kauden ennen kuin siirtyi Benettonille kaudeksi 2001.

Maailmanmestaruutensa Button voitti Brawn GP -tallissa, ja hän jatkoi uraansa aina vuoteen 2016 saakka. Viimeiset seitsemän kautta Button ajoi McLarenilla, ja hänen viimeiseksi F1-osakilpailukseen jäi vuoden 2017 Monacon GP, jossa hän tuurasi Indy 500 -kilpailuun osallistunutta Fernando Alonsoa.

Williamsilla toivotaan, että Button voi kokemuksellaan auttaa tallin henkilökuntaa. Lisäksi Button tukee tallin kilpa- ja akatemiakuljettajia. Hänen tehtäviinsä kuuluu myös media- ja markkinointivelvoitteita. Kaudella 2021 Button kulkee Williamsin mukana useissa F1-osakilpailuissa.

Williams-pestistään huolimatta Button jatkaa tulevalla kaudella Sky Sportsin asiantuntijana.

– Olen iloinen, kun voin taas sanoa, että olen tehnyt sopimuksen Williamsin kanssa. Silloin 19-vuotiaana se muutti elämäni, ja vaikka siitä on jo yli 20 vuotta, tuntuu kuin en olisi koskaan lähtenytkään. Frank uskoi minuun, ja olen siitä ikuisesti kiitollinen. Tämä on jännittävä mahdollisuus palata takaisin ja auttaa tallia matkalla menestykseen. Edessä on paljon kovaa työtä, mutta en epäile hetkeäkään, etteikö tämän fantastisen tallin tulevaisuus olisi kirkas. En malta odottaa, että saan aloittaa, Button sanoo Williamsin tiedotteessa.

– Jenson on viime aikoina osoittanut terävyytensä sekä liike-elämässä että tv-maailmassa, ja hän on yhä arvostettu henkilö varikolla. Tämä kokemus on meille arvokasta teknisessä ja liiketoiminnallisessa mielessä. Kaikki Grovessa arvostavat häntä suuresti, ja olemme iloisia, kun saamme aloittaa työskentelyn hänen kanssaan, Williamsin toimitusjohtajana aloittava Jost Capito sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat