Mainos

Jenkkiveneet suomalaisten suosiossa

Yhdysvalloista tuodun veneen voi saada jopa neljänneksen halvemmalla kuin Suomesta ostettavan.

Jenkkiveneet kiinnostavat suomalaisia veneenostajia euron vahvan kurssin vuoksi. Yhdysvalloista veneen voi saada jopa neljänneksen halvemmalla. Veneet ovat sellaisenaan tuotuina laittomia ilman turvallisuusvaatimukset täyttävää Ce-hyväksyntää.

Yhdysvalloissa valmistetut veneet eroavat muutamissa teknisissä yksityiskohdissa. Huvivenelain Ce-hyväksynnän tarkoituksena oli, että kaikki veneet täyttävät tietyt turvallisuuskriteerit.

- Kyllä minä uskoisin näin, että jos turvallisuudesta pelkästään asiaa tarkastellaan, niin uskoisin, että turvallisuus on molemmissa yhtä hyvä, toteaa Wihuri Oy Power Productsin myyntipäällikkö Mika Papunen.

Laittomia veneitä arvioidaan olevan Suomessa runsas tuhat. Merenkulkulaitos muistuttaa, että kilpeä ei saa veneeseen ilman kallista ulkopuolisen laitoksen arviointia ja muutostöitä. Yksityisen veneentuojan vastuu on ankara.

- Hän ottaa saman vastuun kuin kuka tahansa, joka valmistaa veneitä, sanoo Merenkulkulaitoksen veneily-ylitarkastaja Tom Wilenius.

Merenkulkulaitos on valvonut veneitä pistokokein, mutta lain muutos toisi tullille velvollisuuden ilmoittaa tuontiveneistä. Huvivenelain tarkoituksena oli lisätä kilpailua yli rajojen, mutta nyt se näyttää estävän sitä. Suomalaisten maahantuojien jenkkiveneiden hinnat eivät ole pudonneet dollarin kurssin mukana.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 21.04.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.