Mainos

Jenkkipanda pyöräytti kaksoset Kiinassa

Kiina pitää vankeudessa noin 210 pandaa. Pandojen lisääntyminen on vankeudessa äärimmäisen vaikeaa, sillä naaraat ovuloivat vain kerran vuodessa ja silloinkin hedelmöitykseen on aikaa vain 24-48 tuntia.

Jättiläispanda on synnyttänyt kaksoset Lounais-Kiinassa sijaitsevassa tutkimuslaitoksessa. Kahdeksanvuotias Huamei, synnytti ensimmäisen kaksosista varhain eilisaamuna ja toisen poikasen kolme tuntia myöhemmin.

Nuorempi pentu on lähes 130 grammaa painava uros. Vanhemman poikasen sukupuolta ei ole vielä pystytty varmentamaan, mutta sekä äiti, että molemmat poikaset ovat tutkimuslaitoksen varajohtajan mukaan kunnossa.

Kaksosten synnyttäminen ei ole Huameille mikään uusi juttu, sillä hän on toimittanut maailmaan pandakaksoset myös vuosina 2004 ja 2005.

Yhdysvalloissa syntynyt Huamei on ensimmäinen jättipanda, joka on syntynyt ja selviytynyt läntisellä pallonpuoliskolla vuoden 1990 jälkeen.

Kiinassa elää arviolta 1600 villipandaa Sichuan, Gansun ja Shaanxin maakuntien luonnonsuojelualueilla. Kiina pitää vankeudessa noin 210 pandaa.

Pandojen lisääntyminen on vankeudessa äärimmäisen vaikeaa. Naaraat ovuloivat vain kerran vuodessa ja silloinkin hedelmöitykseen on aikaa vain 24-48 tuntia. Hedelmöityksessä käytetäänkin usein keinotekoisia menetelmiä.

Pandat hylkäävät poikasensa yleensä 18 kuukauden iässä. Terveiden pandojen elinikä pyörii 30 ikävuoden tienoilla.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.