Mainos

Jenkki-miljardöörit lupasivat yli puolet omaisuudestaan hyväntekeväisyyteen

Kymmenet amerikkalaiset miljardöörit ovat lähteneet mukaan Microsoftin perustajan Bill Gatesin ja sijoittajaguru Warren Buffetin hyväntekeväisyyskampanjaan.

Maailman rikkaimpiin ihmisiin kuuluvien Gatesin ja Buffetin kesäkuussa käynnistämän Giving Pledge -kampanjan ideana on suostutella miljardöörejä antamaan vähintään puolet omaisuudestaan hyväntekeväisyyteen joko heidän elinaikanaan tai kuolemansa jälkeen. Vakuudeksi heidän tulee esittää lupaus julkisella kirjeellä.

Jo 34 upporikasta amerikkalaista, joukossa muun muassa New Yorkin pormestari Michael Bloomberg, mediamoguli Ted Turner sekä öljypohatta John D. Rockefellerin perillinen David Rockefeller, on lupautunut mukaan kampanjaan.

Myös filantrooppina tunnettu Buffet itsekin lupasi vuonna 2006 luovuttaa 99 prosenttia omaisuudestaan avustusjärjestöille, kuten Bill ja Melinda Gatesin luotsaamalle hyväntekeväisyysjärjestölle. Järjestö keskittyy terveydenhuollon parantamiseen köyhissä maissa sekä edesauttamaan amerikkalaisten mahdollisuuksia kouluttautumiseen.

Bill Gates on talouslehti Forbesin tämän vuoden listalla maailman toiseksi rikkain henkilö yli 40 miljardin euron omaisuudellaan. Buffetin omaisuus hipoo 36 miljardia euroa, ja hän on maailman kolmanneksi rikkain.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.