Mainos

Jenkki-Hilton ostamassa britti-Hiltonia

Fuusio merkitsisi kahden erillisen Hilton-ketjun yhdistymistä 41 vuoden eron jälkeen.

Brittiläinen hotelli- ja peliyhtiö Hilton Group kertoo neuvottelevansa hotelliensa myymisestä amerikkalaiselle Hilton Hotelsille. Fuusio merkitsisi kahden erillisen Hilton-ketjun yhdistymistä 41 vuoden eron jälkeen.

Mahdollinen kauppa koskee myös Suomea, sillä Hilton Group osti vuonna 2001 Suomessa, Pohjoismaissa ja eräissä muissa Euroopan maissa toimivan Scandic-hotelliketjun. Hiltonilla on Suomessa hotelleja sekä omalla että Scandicin nimellä.

Hilton Hotelsin tarjous Hilton Groupille on alan lähteiden mukaan noin 5,2 miljardia euroa. Kaupassa siirtyisi amerikkalaisomistukseen runsaat 400 Hilton- ja Scandic-hotellia. Hilton Groupin omistajat pitäisivät itsellään Britannian suurimman vedonlyöntiketjun Ladbrokesin.

Hilton Hotelsilla on 2300 hotellia. Kahdella Hiltonilla on yhteinen loistohotelliketju Conrad, jolla on 20 hotellia. Lisäksi ketjut ovat tehneet laajaa yhteistyötä muun muassa markkinoinnissa ja varausjärjestelmissä erillisestä omistuksestaan huolimatta.

Ketjut erosivat vuonna 1964, kun Hilton Hotels keskittyi Yhdysvaltoihin ja brittihaara otti vastatakseen hotelleista muualla maailmassa. Ladbrokes hankki britti-Hiltonin vuonna 1987.

Molemmat yhtiöt vahvistavat kauppaneuvottelut. Ne varoittavat kuitenkin, ettei kauppaa ole vielä tehty.

Lontoon analyytikot pitävät kauppasuunnitelmaa erinomaisena.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.