Mainos

Jengiläisiä ei saa kuvata ilman rikosepäilyä - poliisille moitteet

Apulaisoikeusasiamies moittii poliisia moottoripyöräjengiläisten laittomasta kuvaamisesta. Poliisi valokuvasi jengiläisiä yksitellen Seinäjoella järjestetyssä Super Rally 2009 -tapahtumassa toissa kesänä.

Poliisi perusteli kuvaamista sillä, että tiedustelutietojen mukaan moottoripyöräkerhojen väliset jännitteet aiheuttivat vakavan uhan tapahtuman turvallisuudelle. Lisäksi poliisin mukaan osa osallistujista kuului niin sanottuihin prosenttijengeihin, eli poliisin mukaan "avoimesti rikollisiin moottoripyöräjengeihin".

Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja linjaa tuoreessa päätöksessään, ettei henkilön kuuluminen moottoripyöräjengiin anna poliisille lisävaltuuksia, vaikkei hän epäilekään poliisin tekemää uhka-arviota vääräksi.

Kantelun oikeusasiamiehelle teki henkilö, joka joutui poliisin valokuvattavaksi. Hänen mukaansa poliisi teki hänelle ensin perusteellisen turvallisuustarkastuksen ja sen jälkeen otti kuvan "edestä, takaa ja sivuilta".

Apulaisoikeusasiamiehen tulkinnan mukaan turvatarkastuksen tekeminen oli perusteltua ja lainmukaista, mutta valokuvaamiseen poliisilla ei ollut oikeutta ilman todellista rikosepäilyä.

Tapahtuman valvontaan osallistui väkeä keskusrikospoliisista ja Etelä-Pohjanmaan poliisista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.