Mainos

Jengeille vankeustuomiot ryöstöstä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta

Oulun käräjäoikeus on antanut tuomiot Vaalassa Pohjois-Pohjanmaalla viime elokuussa tehdystä ryöstöstä ja kotirauhan rikkomisesta. Yhteensä seitsemän muhoslaisen ja vaalalaisen jengin jäsentä sai vankeustuomiot, joiden pituudet vaihtelivat vuoden ja kahden kuukauden ehdollisesta vankeudesta vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Tapahtumat alkoivat, kun muhoslaiset ja vaalalaiset jengit sopivat yhteisesti ravintolaillan päätteeksi lähtevänsä penäämään saataviaan vaalalaiselta mieheltä, joka oli aiemmin rikkonut vaalalaisjengin sukulaisten ikkunoita.

Vastaajien mukaan homma karkasi käsistä. Jengiläiset potkivat ja pahoinpitelivät vaalalaismiehen kahtena peräkkäisinä päivinä. Yksi vaalalaisjengiläinen käskytti uhrin kimppuun koiransa, joka raateli uhria kädestä. Koira on määrätty syyttäjän vaatimusten mukaisesti lopetettavaksi.

Pahoinpitelyjen jälkeen jengit kyydittivät uhrin pankkiautomaatille ja vaativat häntä nostamaan korvaukset käteisenä. Vaadittua sataa euroa ei pankkitilillä kuitenkaan ollut, joten muutamat jengiläiset ottivat miehen asunnolta mukaansa tietokoneen, kaiuttimia ja muuta kodin elektroniikkaa.

Tekijät on määrätty korvaamaan 5600 euroa kivusta ja särystä. .

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.