Mainos

Jemenissä tuhoisa tulivuorenpurkaus

Tulivuorenpurkaus tapahtui eilen illalla pienellä saarella Jemenin rannikolla. Jemenin puolustusministeriön mukaan saaren länsiosa romahti purkauksen myötä mereen.

Ainakin kahdeksan ihmistä on kuollut tulivuoren purkauduttua Punaisellamerellä, kertovat Jemenin viranomaiset. Purkaus tapahtui eilen illalla pienellä Jabar al-Tairin saarella Jemenin rannikolla.

Sotilaslähteiden mukaan kaikki kuolleet ovat jemeniläisiä sotilaita. Iltapäivällä kadoksissa oli vielä ainakin yksi sotilas, ja hänen etsintöjään on jatkettu. Saarelta ehdittiin evakuoida viitisenkymmentä sotilasta.

Etsintöihin on osallistunut myös alueella purkauksen aikaan ollut Kanadan laivaston alus.

Vain kolmen kilometrin pituinen saari on muuten asumaton, mutta sillä on vuodesta 1996 lähtien sijainnut Jemenin sotilastukikohta. Tuolloin erimielisyydet Punaisenmeren pikkusaarien omistuksesta Eritrean kanssa leimahtivat aseellisiksi yhteenotoiksi. Haagin kansainvälinen oikeus tuomitsi myöhemmin saaret Jemenille kuuluviksi.

Silminnäkijät kertovat, että tulivuori syöksi purkautuessaan laavaa ja tuhkaa satojen metrien korkeuteen. Jemenin puolustusministeriön mukaan liki koko saaren länsiosa vajosi mereen purkauksen seurauksena.

Jemenin maanjäristyskeskus arvioi, että tulivuoren purkaus sai alkunsa maanjäristyksestä. Saarta ravisteli eilen useita järistyksiä, joiden voimakkuus oli yli 4 richterin asteikolla.

Tulivuori on viimeksi purkautunut 1800-luvulla.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.