Mainos

Jemenissä ammuttu kohti mielenosoittajia

Sotilaat ovat tulittaneet mielenosoittajia kohti Jemenissä, kertoo silminnäkijät. Uusimmat sotatoimet ovat tapahtuneet Taizin kaupungissa. Loukkaantuneista tai kuolleista ei ole vielä tietoa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan lääkintähenkilöstö on kertonut, että maan pääkaupungissa Sanaassa käydyissä taisteluissa on kuollut 15 ihmistä.

Suurin osa surmansa saaneista oli taisteluissa mukana, mutta yksi uhreista oli seitsemänvuotias tyttö, joka menehtyi harhaluotiin.

Uutistoimisto Reutersin mukaan myös lentoja Sanaasta on peruttu levottomuuksien takia. Lennot on siirretty etelämmäs Adenin kaupunkiin. Sanaan lentokenttä oli viime viikolla lyhyen aikaa suljettuna taisteluiden takia.

Heimotaistelijat marssivat paikalle

Tuhannet aseistautuneet heimotaistelijat ovat matkalla kohti Sanaata. Heidän on tarkoitus asettua tukemaan vaikutusvaltaista heimopäällikköä Sadiq al-Ahmaria, jonka joukot ovat taistelleet Jemenin turvallisuusjoukkoja vastaan jo useita päiviä.

Taisteluissa on saanut surmansa kymmeniä ihmisiä, ja useiden maiden kerrotaan sulkeneen taistelujen vuoksi lähetystöjään Sanaassa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Katso Janne Hopsun juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.