Mainos

Jemen: Kaikki tehdään siepattujen turvallisuuden takaamiseksi

Suomen ulkoministeriön edustaja on tavannut tänään Jemenin sisäministerin ja keskustellut siepattujen suomalaisten tilanteesta, kertoo jemeniläinen Saba-uutistoimisto.

Saban mukaan sisäministeri Abdelqader Qahtan vakuutti, että Jemenin viranomaiset tekevät kaikkensa siepattujen turvallisuuden takaamiseksi ja sieppaajien henkilöllisyyden selvittämiseksi.

Eilen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) keskusteli Jemenin ulkoministerin Abubakr al-Qirbin kanssa sieppauksesta. Ministeriö myös valmistautuu tarvittaessa lähettämään toisen virkamiehen paikan päälle Suomen edustajan tueksi.

Ulkoministeriö ei edelleenkään vahvista julkisuudessa olleita tietoja, että siepatusta suomalaispariskunnasta ja itävaltalaisesta miehestä pyydettäisiin lunnaita.

Eilen ministeriöstä kerrottiin, että sieppaajat eivät ole olleet Suomeen yhteydessä eikä ministeriön tiedossa ole vahvistettua lunnasvaatimusta.

Yemen Post -lehti kertoo, että kolmikosta vaadittaisiin jopa yli viiden miljoonan euron summaa. Sieppaajat voivat lehden mukaan vaatia myös vankien vapauttamista. Lehti kertoi saaneensa tiedot heimolähteistä.

Uutistoimisto Reuters kertoi aiemmin, että siepatut ovat paikallisen heimon vankeina Khawlanissa pääkaupungista Sanaasta itään.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.