Mainos

Jeltsinin leikkauspäivä päätetään maanantaina

Presidentti Boris Jeltsinin leikkauspäivästä päätetään ensi maanantaina, kertoi amerikkalainen kirurgi Michael DeBakey tänään. DeBakey matkustaa viikonvaihteessa Moskovaan ja osallistuu Jeltsinin lääkärien maanantaiseen neuvottelutapaamiseen.

DeBakey sanoi, että sydämen ohitusleikkaus saatetaan tehdä Jeltsinille koska tahansa maanantain jälkeen. -Keskiviikkona, torstaina, perjantaina ... milloin tahansa noihin aikoihin. DeBakey arveli leikkauksen sujuvan hyvin, "hän ei ole mikään riskipotilas".

88-vuotias DeBakey on ohitusleikkausten uranuurtaja. Hän teki ensimmäisenä maailmassa ohitusleikkauksen 1960-luvulla.

Jeltsin on ollut sairaalassa tai parantolassa heinäkuusta lähtien. Hänellä on ollut puolentoista vuoden kuluessa kolme sydänkohtausta. Kesällä hänet valittiin toistamiseen Venäjän presidentiksi seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

Presidentti Jeltsinin henkilöstöpäällikkö Anatoli Tshubais sanoi keskiviikkona, että leikkaus Jeltsinille tehdään hänen luullakseen marraskuun kahden ensimmäisen viikon kuluessa, mutta ei vielä ensi viikolla.

Jeltsinin leikkauspäivän lähestyminen on kiristänyt entisestään Venäjän sisäpoliittista ilmapiiriä. Oppositio on suunnannut hyökkäyksensä nimenomaan Tshubaisia vastaan. Tätä on syytetty valtionhoitajan elkeistä Jeltsinin ollessa poissa poliittiselta näyttämöltä.
(STT-AFP-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.