Mainos

Jeltsinin kalenteri alkaa täyttyä

Venäjän presidentin Boris Jeltsinin valtiovierailukalenteri vuodelle 1997 on alustavasti lyöty lukkoon. Saksan liittokansleri Helmut Kohl saapuu 4. tammikuuta tapaamaan Jeltsiniä Moskovan lähelle Zavidovoon. Myös Ranskan presidentti Jacques Chirac vierailee Zavidovossa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton ja Jeltsin kohtaavat toisensa maaliskuussa, todennäköisesti USA:ssa. Venäjän presidentin osallistuminen teollisuusmaiden kokoukseen Denverissä heinäkuussa on sitä vastoin yhä auki. Jeltsinin suunnitelmissa on myös Kiinan valtionpäämiehen Jiang Zeminin tapaaminen huhtikuussa, kertoi Venäjän presidentin edustaja yksilöimättä päivämääriä.

Jeltsinin pitkään odotettu vierailu Ukrainaan ei tapahdu vielä muutamaan kuukauteen. Venäjän ja Ukrainan odotetaan lämmittävän suhteitaan, joita on rasittanut kiistely Mustanmeren laivaston hallinnasta. Moskovalla ei ole vaateita Sevastopolin laivastotukikohdan suhteen, vakuutti Jeltsinin edustaja.

Jeltsin tapasi Kiinan pääministerin Li Pengin eilen. Li Pengin tapaaminen oli Jeltsinin ensimmäinen poliittinen huipputapaaminen sydänleikkauksen jälkeen.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.