Mainos

Jeltsin: Venäjän talous nousussa

Venäjän presidentti Boris Jeltsinin mukaan Venäjän talouden taantuminen on nyt pysäytetty ja tuotanto voi jälleen kääntyä nousuun.

Jeltsin julisti aamulla pitämässään radiopuheessa, että taloustaantuman vastaisessa taistelussa on saavutettu läpimurto.
-Läpimurto on jo tapahtunut. Olemme pisteessä, jossa tuotanto voi jälleen lähteä kasvuun. Sen taantuminen on pysäytetty, Jeltsin sanoi puheessaan uudelleenvalintansa vuotispäivän kunniaksi.

Hän ei arvioinut, milloin tuotanto lähtisi nousuun tai kuinka paljon Venäjän talous voisi kasvaa. Jeltsinin mukaan kestää vielä ennen kuin venäläiset voivat tuntea kasvun elintasossaan.
-Talous kasvaa jo joillakin yksittäisillä alueilla. Se on vielä pientä, mutta ihmiset tuntevat kasvun sitten kun sitä tapahtuu suurimmassa osassa maata, hän sanoi.

Pääministeri Viktor Tshernomyrdin sanoi keskiviikkona, että talouskasvu on jo päässyt vauhtiin vuoden alkupuoliskolla. Hän arveli Venäjän bruttokansantuotteen kasvaneen prosentin vuoden ensimmäisten kuuden kuukauden aikana. Kyseessä oli ensimmäinen kerta kun Venäjän bruttokansantuote kasvoi Neuvostoliiton romahduksen jälkeen vuonna 1991.

Vaikea vuosi

Jeltsin kuvaili toisen presidenttikautensa ensimmäistä vuotta raskaimmaksi elämässään. Hän oli ensimmäiset kahdeksan kuukautta lähes kokonaan poissa pelistä terveysongelmien vuoksi, mutta on palannut tiukasti valtaan sydämen ohitusleikkauksen jälkeen.
-En olisi kuvitellut, että minun ikäiseni mies voi muuttua niin paljon. Niin kuitenkin on käynyt. Voin itsekin tuntea muuttuneeni, hän maalaili.

Esimerkkinä Jeltsin mainitsi, että hän kykenee nykyisin etsimään ja löytämään kompromisseja poliittisten vastustajiensa - esimerkiksi kommunistien hallitseman duuman - kanssa.

Presidentti ylisti hallitusta Venäjän valtavien eläkerästien maksamisesta. -Seuraava tehtävä on maksaa asevoimien ja muiden julkisen alan työntekijöiden palkkasaatavat, hän sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.