Mainos

Jeltsin: Venäjä ei salli Milosevicin kaatamista

Venäjän presidentti Boris Jeltsin sanoi tänään, ettei Venäjä salli lännen voittaa Jugoslavian presidenttiä Slobodan Milosevicia ja ottaa hallintaansa Jugoslaviaa, kertoi uutistoimisto Itar-Tass.

-Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton toivoo, että Jugoslavian presidentti antautuisi, luopuisi koko Jugoslaviasta. Emme salli sitä. Se on strateginen paikka, sanoi Jeltsin Itar-Tassin mukaan.

Jeltsinin on määrä myöhemmin tänään keskustella puhelimitse Yhdysvaltain presidentin kanssa. Jeltsin aikoo toistaa Moskovan vaatimuksen ilmaiskujen lopettamisesta, jotta voitaisiin neuvotella. Uutistoimisto RIA:n mukaan Jeltsin on tarjonnut Venäjää välittäjäksi. Puhelinkeskustelua on pyytänyt Clinton. Jeltsin tapasi aiemmin maanantaina maansa Jugoslavian erityislähettilään Viktor Tshernomyrdinin neuvotellakseen uusista keinoista Balkanin kriisin ratkaisemiseksi. Tshernomyrdin sanoi tapaamisen jälkeen, että Venäjä jatkaa neuvotteluja sekä Jugoslavian että Naton kanssa Kosovon kriisin ratkaisemiseksi.

Jeltsinin ja Tshernomyrdinin tapaamiseen osallistui myös hallituksen ministereitä ja puolustusvoimien edustajia. Jeltsin sanoi Jugoslavian kriisin olevan hyvin vakava kysymys, kertoi uutistoimisto Itar-Tass. Tshernomyrdin puolestaan sanoi, että on helpompaa aloittaa raakalaismainen prosessi kuin lopettaa se. Jeltsinin edustaja kertoi, että Clinton on pyytänyt puhelinkeskustelua Jeltsinin kanssa. Viimeksi Jeltsin ja Clinton keskustelivat puhelimitse 24. maaliskuuta, jolloin Nato aloitti ilmaiskut Jugoslaviaan.

Venäjä ei aio lähettää lisää sotalaivojaan Adrianmerelle

Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan presidentti Boris Jeltsin sanoo, että Venäjä ei aio lisätä laivastoaan Balkanilla. Naton ilmaiskuja vastustava Venäjä on tähän mennessä lähettänyt Adrianmerelle yhden tiedustelualuksen. Venäjä on kuitenkin pitänyt sotalaivojaan lähtövalmiudessa siltä varalta, että Nato laajentaisi sotatoimiaan.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.