Mainos

Jeltsin vannoi virkavalansa

Venäjän presidentti Boris Jeltsin vannoi tänään Kremlin valtiopalatsissa virkavalan aloittaessaan toisen presidenttikautensa.

Jeltsin, joka ei ole esiintynyt julkisuudessa kesäkuun 26. päivän jälkeen, liikkui virkaanastujaisseremoniassa kankeasti ja hitaasti. Jeltsin on aikaisemmin sairastanut sydänkohtauksen kaksi kertaa. Virallisten selitysten mukaan Jeltsin on viime viikot ollut lepäämässä "valtavan väsymyksen" vuoksi.

Arvailuja Jeltsinin terveydentilasta on lisännyt se, että alun perin ulkosalle suunniteltu seremonia siirrettiin sisätiloihin ja lyhennettiin puolituntiseksi. Valassaan, joka kesti vain 45 sekuntia, Jeltsin sanoi muun muassa kunnioittavansa ja suojelevansa kansalaisten oikeuksia ja vapauksia sekä noudattavansa ja suojelevana Venäjän perustuslakia. Kaiken kaikkiaan Jeltsin viivähti seremonialavalla 16 minuuttia. Seremoniaa seuranneiden tarkkailijoiden mukaan Jeltsin on sairas, mutta ei vakavasti.

Jeltsinin odotetaankin jäävän heti pitkälle lomalle. Myös tiedot sodan kiihtymisestä Tshetsheniassa varjostivat seremonioita. Vain vähän ennen tilaisuuden alkua tshetsheenien kerrottiin vallanneen Groznyin lähes kokonaan.
(STT-Reuter)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.