Mainos

Jeltsin tuomitsi Naton iskun Kiinan lähetystöön

Venäjän presidentti Boris Jeltsin tuomitsi tänään sotilasliitto Naton iskun Kiinan suurlähetystöön Belgradissa. Jeltsinin mukaan isku oli "raakalaismainen ja julma", kertoi apulaishallintopäällikkö Sergei Prikhodko.

Jeltsin antoi lausuntonsa puhelimitse Prikhodkolle, joka on parhaillaan Beijingissä, kertoi uutistoimisto Itar-Tass. Uutistoimisto Interfax kertoi puolestaan, että ulkoministeri Igor Ivanov on peruuttanut suunnitellun vierailunsa Britanniaan pommituksen vuoksi. Ivanovin oli tarkoitus matkustaa tänään Britanniaan keskustelemaan Kosovon kriisistä ulkoministeri Robin Cookin kanssa.

Britannian ulkoministeriö vahvisti tiedon myöhemmin. Ulkoministeri Cook pahoitteli matkan peruuntumista yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa. Hän ei kuitenkaan nähnyt miten matkan peruuttaminen auttaisi kriisin ratkaisemisessa, koska neuvotteluyhteyden pitäminen auki olisi hänen mielestään hyvin tärkeää.

Venäjän Balkan-erityislähettiläs Viktor Tshernomyrdin tuomitsi "barbaariseksi" teoksi Kiinan suurlähetystön pommittamisen. Tällaiset teot eivät voi edistää rauhanprosessia ja saattavat mutkistaa neuvotteluja, Tshernomyrdin sanoi saavuttuaan Saksaan.

Tshernomyrdinin oli määrä neuvotella Saksassa YK:n erityislähettilääksi Kosovoon nimetyn Carl Bildtin kanssa. Myöhemmin illalla Venäjän erikoislähettilään on määrä tavata myös Saksan liittokansleri Gerhard Schröder. Tshernomyrdin ei halunnut perua suunniteltua neuvottelumatkaansa Kiinan lähetystön pommittamisen takia, mutta myönsi "olosuhteiden" nyt muuttuneen.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.