Mainos

Jeltsin: Tshetshenian sota virheetön

Presidentti Boris Jeltsin ylisti tänään Venäjän asevoimia ja sanoi sen johtavan virheetöntä kampanjaa islamilaisia ääriaineksia vastaan Tshetsheniassa.

-Menneisyydessä tehtiin pieniä virheitä, jotka johtivat suuriin erehdyksiin, Jeltsin sanoi televisioidussa puheessaan. Hän viittasi virheillä vuosina 1994-96 käytyyn edelliseen Tshetshenian sotaan, jonka Venäjä hävisi.

-Mitään sellaista ei ole tehty nyt. Asevoimat on tehnyt virheetöntä työtä ja seurannut presidentin sekä hallituksen ohjeita, Jeltsin tähdensi.

Presidentti palkitsi tänään myös Tshetsheniassa sotivia venäläiskomentajia kunniamerkeillä. Venäläisjoukkojen komentaja, kenraali Viktor Kazantsev sai Venäjän korkeimman kunniamerkin, Venäjän sankarin kultaisen ristin. Myös Tshetshenian itä- ja länsirintamien komentajat saivat kunniamerkit.

Presidentti Boris Jeltsin

Jeltsin toivotti uuttavuotta ClintonillePresidentti Boris Jeltsin on lähettänyt lämpimät joulu- ja uudenvuodentervehdykset Yhdysvaltain presidentille Bill Clintonille.

Jeltsin myöntää tervehdyksessään, että vuosi 1999 oli viileä maiden välisissä suhteissa. Jeltsinin mukaan kulunut vuosi vaati ponnisteluja tukemaan ja vahvistamaan myönteisen yhteistyön alkamista Venäjän ja Yhdysvaltain välillä.

Venäjän ja Yhdysvaltain presidenttien tapaamiset Kölnissä ja Istanbulissa todistivat Jeltsinin mukaan kuitenkin, ettei mailla ole "kahdenvälisesti ja kansainvälisesti kireinä aikoina vaikeuksia löytää kumpaakin hyödyttäviä ratkaisuja mutkikkaisiinkin ongelmiin".
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.