Mainos

Jeltsin tapasi Primakovin sairaalassa

Presidentti Boris Jeltsin palaa työpaikalleen Kremliin maanantaina, kertoi presidentin apulaiskansliapäällikkö Oleg Sysujev tänään.

Sen sijaan pääministeri Jevgeni Primakov, joka kävi tapaamassa Jeltsiniä sairaalassa, kehotti presidenttiä pysymään toipilaana sairaalassa lääkärien ohjeiden mukaisesti.

Jeltsin on ollut toipumassa keuhkokuumeesta moskovalaisessa sairaalassa 22. marraskuuta alkaen. Hän tapasi sairaalassa viime viikolla myös Venäjällä vierailleen Kiinan presidentin Jiang Zeminin.

Myös Jeltsinin tiedotuspäällikkö Dmitri Jakushkin sanoi presidentin olevan energinen ja valmis palaamaan työpaikalleen. Samanlainen on Jakushkinin mukaan myös pääministeri Primakovin arvio. -Mutta Primakov sanoi, ettei Boris Nikolajevitsin (Jeltsinin) terveys ole pelkästään hänen oma asiansa, vaan koko maan asia. Primakov kehotti häntä toipumaan kaikessa rauhassa, Jakushkin kertoi.

-Myös lääkärit ovat sitä mieltä, ettei lähtöä sairaalasta pidä kiirehtiä liikaa ja että hänen olisi jatkettava toipumista sairaalassa, Jakushkin huomautti. -Toivon, että Boris Nikolajevitsh seuraa suuresti kunnioittamansa Primakovin neuvoa. Apulaiskansliapäällikkö Sysujev sen sijaan arveli, että Jeltsin saattaa lähteä sairaalasta jo tänään. -Hänen terveytensä on sellainen, että voimme sanoa hänen pystyvän täyteen työntekoon ensi viikon alussa. Sysujev myönsi kuitenkin, ettei ole realistista odottaa Jeltsinin olevan yhtä aktiivinen kuin hän oli ensimmäisellä virkakaudellaan. Jeltsinin tavan takaa uusiutuvien terveysongelmien vuoksi hänen arvostelijansa - ja eräät tukijansakin - ovat katsoneet, ettei hän enää pysty esittämään aktiivista osaa Venäjän politiikassa.

Sydänkirurgi Renat Aktshurin, joka teki Jeltsinille sydänleikkauksen 1996, sanoi äskettäin lehtihaastattelussa, että presidentin terveysongelmat johtuvat todennäköisesti immuniteettisuojan heikkoudesta eivätkä hänen sydämestään.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.