Mainos

Jeltsin tapasi Kazakstanin johtajan

Venäjän presidentti Boris Jeltsin tapasi tänään Kazakstanin presidentin Nursultan Nazarbajevin Moskovan ulkopuolella olevassa parantolassa. Presidentit keskustelivat parikymmentä minuuttia mm. maidensa taloudellisesta yhteistyöstä ja Itsenäisten valtioiden yhteisön IVY:n perustamisen viisivuotisjuhlan valmisteluista.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan Nazarbajev kehotti Jeltsiniä ottamaan kuntoutumisensa rauhallisesti eikä pitämään liikaa kiirettä. Nazarbajev on ensimmäinen ulkomainen valtionpäämies, jonka Jeltsin on ottanut vastaan sydänleikkauksensa jälkeen.

Jeltsin siirtyi Barvihan parantolaan eilen, ja hänen lääkärinsä sanoi presidentin palaavaan Kremliin kahden tai kolmen viikon kuluttua. Kremlin päälääkäri Sergei Mironov sanoi, että Jeltsin voi neljän viikon kuluttua lähteä kalaan ja metsästämään. Tammikuussa hän voi matkustaa ulkomaille ja keväällä hän pystyy pelaamaan tennistä, Mironov ennusti.

Jeltsinille tehtiin viisinkertainen sydämen ohitusleikkaus 5. marraskuuta. Ennen leikkausta hän pudotti ohjeiden mukaan painoaan lähes 10 kiloa, Mironov kertoi.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.