Mainos

Jeltsin tapasi Intian pääministerin

Presidentti Boris Jeltsin sanoi tänään, että Venäjä on sitoutunut ylläpitämään läheisiä suhteita Intiaan, jota se pitää tasapainottavana voimana Aasiassa, kertoi uutistoimisto Interfax. Intian pääministeri H.D. Dewe Gowda on parhaillaan vierailulla Venäjällä.

-Olemme olleet ystäviä jo vuosikymmeniä ja pysymme ystävinä. Intia on yhä tasapainottava voima alueella, Jeltsin sanoi.

Dewe Gowdan oli määrä neuvotella tänään myös pääministeri Viktor Tshernomyrdinin kanssa. Tapaamisten aikana on tarkoitus allekirjoittaa useita kahdenvälisiä sopimuksia. Asialistalla ovat myös kysymykset sotilaallisesta ja teknisestä yhteistyöstä.

Venäjällä on perinteisesti ollut hyvät suhteet Intiaan, mutta kylmän sodan jälkeinen aika heikensi Venäjän asemaa, eikä Intia ollut enää niin kiinnostunut läheisestä yhteistyöstä.

Kahdenväliset suhteet ovat kuitenkin viime aikoina parantuneet lähinnä sen vuoksi, että Venäjä jouduttuaan umpikujaan lännen kanssa Naton laajentumisesta on alkanut hakeutua perinteisten liittolaistensa pariin.

Intian pääministerin lisäksi Venäjällä on parhaillaan vierailulla myös Kiinan ulkoministeri Qian Qichen, joka valmistelee presidentti Jiang Zeminin vierailua ensi kuussa.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.