Mainos

Jeltsin takaisin työhön vasta kuun lopulla

Presidentti Boris Jeltsin viipyy vielä ainakin kolme päivää sairaalassa, minkä jälkeen hän tarvitsee kolmen viikon toipumisajan, kertoi Kremlin sairaalan johtava lääkäri tänään. Sergei Mironovin mukaan on odotettavissa, että keuhkokuumeeseen sairastunut Jeltsin ei palaa työhön Kremliin ennen tammikuun loppua. Jeltsinin sairaalasta lähdön päivää ei ole Mironovin mukaan vielä lyöty lukkoon, vaan kaikki riippuu hänen kunnostaan. Myös presidentin ulkomaanmatkojen aikatauluun saattaa olla tulossa muutoksia.

Jeltsinin tilassa ei ole tapahtunut merkittävää muutosta parempaan, kerrottiin Kremlin lausunnossa tänään. Hän kykenee kuitenkin hengittämään helpommin, ja hänen lämpötilansa ja verenpaineensa ovat lääkäreiden mukaan normaalit. Jeltsin vietiin keskiviikkoiltana sairaalaan keuhkokuumeen oireiden vuoksi. Hän ehti olla Kremlissä vain kaksi viikkoa ennen sairastumistaan. Mironovin mukaan Jeltsiniä oli kehotettu lähtemään sairaalaan jo aiemmin, mutta hän ei halunnut noudattaa lääkäreiden neuvoa.

Moskovan kaiku -radio kertoi tänään sairaalalähteitä lainaten, että presidentin molemmat keuhkot ovat tulehtuneet. Kremlin edustaja ei halunnut sen paremmin kumota kuin vahvistaa radion tietoja. Molempien keuhkojen tulehtumista pidetään vakavampana ja vaikeampana hoitaa.

Useat venäläiset sanomalehdet ilmaisivat tänään huolensa presidentin sairaudesta. -Presidentti sairas, pääministeri lomalla, maa oman onnensa nojassa, sanottiin liberaalin päivälehden Izvestijan otsikossa. Liberaali Nezavisimaja Gazeta puolestaan julisti, että "Maa on sairaampi kuin presidentti". Lehden mukaan takaiskuja on odotettavissa sen kotimaan- että ulkomaanpolitiikassa.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.