Mainos

Jeltsin suomii maan hallitusta

Presidentti Boris Jeltsin sanoi tiistaina odottavansa, että hallitus pystyy parantamaan Venäjän taloutta huomattavasti tänä vuonna. Jeltsin huomautti myös uskoneensa, että maan talouden tila olisi jo tänä vuonna parantunut enemmän kuin on tapahtunut.

Presidentinkanslian julkistamassa haastattelussa Jeltsin sanoi, että pääsyy talouden arveltua huonommasta kohenemisesta "on meidän, maan johdon".
Jeltsin vaati hallitusta keskittymään nyt työssään taloudellisen kasvun varmistamiseen, mikä on hänen mukaansa hallituksen tärkein tavoite.
-Tarvitsemme uusia ideoita ja uusia lähestymistapoja.

Presidentti huomautti, että taloudellista kasvua oli pystytty aikaansaamaan useilla Venäjän alueilla kuluneena vuotena. Lisäksi tämä vuosi oli ollut vuoden 1992 jälkeen ensi kerta, jolloin Venäjä kokonaisuutena oli pystynyt pysäyttämään talouden taantumisen.
Jeltsin on viime päivinä esittänyt useita varoituksia hallituksen uudistuslinjan edustajille, joiden kärkinimi on ensimmäinen varapääministeri Anatoli Tshubais.

Ulkopolitiikassa sulkia

Venäjä paransi kansainvälistä mainettaan kuluneena vuonna, totesi Jeltsin. Hänen mukaansa merkittävää parannusta tapahtui mm. suhteissa Venäjän eurooppalaisiin ja aasialaisiin naapureihin. Erityisesti hän mainitsi Venäjän ja sotilasliitto Naton välisen sopimuksen, jolla pyrittiin vähentämään Venäjän pelkoa liiton laajentumisesta itään. Jeltsin kosketteli myös Venäjän ja EU:n välistä sopimusta, joka tuli voimaan.

Suuri läpimurto tapahtui Venäjän ja Aasian maiden suhteissa, Jeltsin tähdensi. Merkittäviä tapahtumia olivat yhteistyösopimukset Kiinan ja Japanin kanssa sekä Aasian maiden ja Tyynenmeren alueen taloudellisen yhteistyöjärjestön Apecin päätös ottaa Venäjä jäseneksi.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.