Mainos

Jeltsin sairaana mutta vallan kahvassa

Vilustumista poteva Venäjän presidentti Boris Jeltsin sanoi tänään, ettei hän ole vielä täysin toipunut taudista. Samalla hän vakuutti olevansa vakaasti kiinni vallan kahvassa.

Jeltsin äänesti Moskovan paikallisvaaleissa Barvihan parantolassa, minne hän joutui viime viikon keskiviikkona toipuakseen viruksen aiheuttamasta vilustumisesta.
-Sain kurkkuni kipeäksi jossain. Tunnen oloni vähän voimattomaksi, enkä voi kaiken kaikkiaan kovinkaan kummoisesti, käheänoloinen presidentti sanoi äänestettyään Moskovan ulkopuolella sijaitsevassa parantolassa.

Jeltsin vähätteli kuitenkin sairauttaan ja vakuutti, että valtion asiat ovat hoidossa myös hänen toipilaskaudellaan.
-Lääkärien mukaan kyseessä on aivan tavallinen virus, joka on ollut liikkeellä Moskovassa. Olen moskovalainen, joten sain tietysti sen. Sehän osoittaa vain, että olen tekemisissä kaupunkilaisten kanssa, Jeltsin sanoi ja hymyili heikosti.

66-vuotias presidentti sanoi avustajiensa pitävän huolen siitä, että hänellä riittää töitä asiapapereiden kanssa myös parantolassa.
-Asiapaperipinot ovat ainakin puolen metrin paksuisia. Työskentelen vähintään neljä tuntia työpöytäni ääressä, mutta välillä tietysti lepään, hän sanoi lyhyessä tv-esiintymisessä.

-Venäjän asiat ovat kunnossa. Seuraan tapahtumia kaiken aikaa, joten maa on valvonnassa. Minut pidetään ajan tasalla myös turvallisuuskysymyksissä, joten olkaa huoleti, hän lisäsi.

Luzhkov patisti moskovalaisia äänestämään

Moskovalaiset valitsivat sunnuntaina pääkaupungille uuden kaupunginvaltuuston ja kaupunginosaneuvostot. Äänestystulos voidaan hyväksyä, jos 25 prosenttia äänioikeutetuista osallistuu vaaliin.

Kaupunginjohtaja Juri Luzhkov patistikin kaupunkilaisia käymään vilkkaasti vaaliuurnilla sen jälkeen kun vaalivirkailijat olivat raportoineet laiskasta osallistumisesta äänestykseen. Luzhkovin vetoomus tuntui tehoavan, sillä varhain iltapäivällä äänestysvilkkauden kerrottiin ylittäneen jo 20 prosenttia.

Vaalihuoneistot sulkevat ovensa kello kymmeneltä illalla eli kello 21 Suomen aikaa. Yli 350 ehdokasta kilpailee Moskovan kaupunginvaltuuston eli duuman 35 paikasta. Liberaalit ovat olleet enemmistönä eroavassa valtuustossa.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.