Mainos

Jeltsin sairaalasta Barvihaan

Venäjän presidentti Boris Jeltsin on siirtynyt tänään sairaalasta Barvihan parantolaan jatkamaan toipumistaan sydämen ohitusleikkauksesta.

Presidentin lehdistöedustajan mukaan Jeltsin viettää Moskovan ulkopuolella sijaitsevassa Barvihassa luultavasti kaksi tai kolme viikkoa. Kremliin hänen odotetaan palaavan vuoden loppuun mennessä.

Presidentin on kerrottu toipuvan hyvin 5. marraskuuta tehdystä leikkauksesta, mutta lääkärit ovat varoittaneet häntä rasittamasta vielä itseään liikaa.

Duuma: Jeltsinin erotettava Tshubais väliaikaisesti

Venäjän parlamentin alahuone eli duuma vaati presidentti Boris Jeltsiniä vapauttamaan Kremlin henkilökuntapäällikön Anatoli Tshubaisin väliaikaisesti tehtävistään, kunnes presidentin vaalikampanjarahoitusta koskevat epäselvyydet on tutkittu. Duuman vetoomuksessa vaadittiin myös ensimmäisen varapääministerin Viktor Iljushinin väliaikaista erottamista.

Duuma hyväksyi vetoomuksen äänin 263-0 yhden edustajan pidättäytyessä äänestämästä. Jeltsin tapasi Tshubaisin Barvihan parantolassa Moskovan ulkopuolella tänä aamuna. Tapaamisesta ei ollut kuitenkaan heti saatavissa tarkempia tietoja.

Moskovski Komsomolets -lehti julkaisi viime viikolla Tshubaisin, Iljushinin ja kolmannen henkilön käymän keskustelun, joka viittasi vilppiin Jeltsinin vaalikampanjan rahoituksessa. Miesten mukaan keskustelua ei ole koskaan käyty, ja he ovat kiistäneet syytteet. Venäjän yleinen syyttäjä päätti eilen aloittaa tutkimukset asiasta.
(STT-Reuter-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.