Mainos

Jeltsin saapui hakemaan taloudellista tukea Saksasta

Presidentti Boris Jeltsin saapui tänään kaksipäiväiselle vierailulle Saksaan. Vierailun aikana hänen odotetaan hakevan vahvaa tukea Venäjän vaikeuksissa olevalle taloudelle. Hyväntuulinen ja reippaan oloinen Jeltsin sanoi saavuttuaan Bonniin, että hän keskustelee Kohlin kanssa "kaikista maiden välejä koskettavista kysymyksistä". Johtajien ensimmäinen tapaaminen oli jo tänä iltana.

Venäjän talousvaikeuksien lisäksi esille noussevat maiden suhtautuminen Kosovon kriisin ja sen ratkaisumahdollisuuksiin.
-Uusia kysymyksiä nousee jatkuvasti esiin ja meidän on ratkaistava ne nopeasti ja tarmokkaasti, Jeltsin kommentoi tilannetta lentokentällä.
Hän huomautti, että kyseessä on jo neljäs tapaaminen Kohlin kanssa tänä vuonna ja lisäsi leikillisesti, että tiivis tapaamistahti johtuu "miehisestä rakkaudesta". Jeltsinin mukana vierailulla on seitsemän hallituksen ministeriä, heidän joukossaan ulkoministeri Jevgeni Primakov, puolustusministeri Igor Sergejev ja valtiovarainministeri Mihail Zadornov.

Jeltsin tuskin saa lupauksia suorasta tuesta vierailullaan, sillä saksalaisviranomaiset sanoivat jo vierailun alla, ettei keskustelujen asialistalla ole kahdenvälisiä luottoja. Saksa on kuitenkin Venäjän vankka tukija myös talouden alalla. Maiden välinen kauppa kasvoi viime vuonna peräti 22 prosenttia. Ministeritasolla on tarkoitus allekirjoittaa lainasopimus, jonka avulla Venäjä voi hankkia saksalaista kaivosteollisuuden laitteistoa.

Jeltsin suhtautui vierailun alla luottavaisesti läntiseen apuun.
-Ne päivät ovat ohi, jolloin Venäjä kerjäsi, Jeltsin uhosi Der Spiegel -lehden haastattelussa tänään. Venäjää ei saada polvilleen, jos tärkeimmät länsivallat tukevat sitä, hän sanoi.

Huomenna Jeltsin tapaa aamiaisella Gerhard Schröderin, joka on Kohlin kilpakumppani tulevissa Saksan syysvaaleissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.