Mainos

Jeltsin repii kaulaa Venäjän presidenttikisassa

Presidentti Boris Jeltsinin kannatus on nousussa viikonloppuna Venäjällä julkaistujen mielipidemittausten mukaan. Mielipidekyselyt eivät kuitenkaan lupaa Jeltsinille voittoa presidentin vaalien ensimmäisellä kierroksella.

Jeltsinillä oli kaikissa kolmessa tutkimuksessa yli kymmenen prosenttiyksikön etumatka kommunistijohtaja Gennadi Zjuganoviin nähden. Jeltsinin kannatus vaihteli 34,5 ja 37 prosentin välillä. Muut presidenttiehdokkaat olivat selvästi kahta pääehdokasta jäljessä. Kolmantena oli liberaali taloustieteilijä Grigori Javlinski noin seitsemän prosentin kannatuksella.

Kaksi tutkimuslaitosta kysyi haastatelluilta kantaa myös vaalien toiseen kierrokseen. VTsIOM:n tutkimuksessa Jeltsiniä sanoi äänestävänsä toisella kierroksella 52 prosenttia, Zjuganovia 36 prosenttia. Myös ROMIR:n tutkimuksessa Jeltsin voitti Zjuganovin selvästi: Jeltsiniä tuki toisella kierroksella 49 prosenttia, Zjuganovia 31 prosenttia kyselyyn osallistuneista.

Mielipidemittausten ei uskota antavan kovin luotettavaa kuvaa vaaleista Venäjällä. Myös otokset - noin 1 000-1 600 - ovat pieniä ottaen huomioon, että Venäjällä on 105 miljoonaa äänioikeutettua.

Presidentti Boris Jeltsin sanoi eilen uskovansa, että hän voittaa vaalit kesäkuun 16. päivänä. -Vaistoni kertoo minulle, että voitto tulee ensimmäisellä kierroksella, hän sanoi NTV-televisioaseman haastattelussa.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.