Mainos

Jeltsin rauhoitteli venäläisiä

Presidentti Boris Jeltsin vakuutti tänään, että venäläisten ei pidä olla huolissaan parlamentin ja hallituksen kiistelyn takia. Jeltsin sanoi viikottaisessa radiopuheessaan, että tilanne maassa on vakaa ja että hän on tiukasti asioiden johdossa.

Parlamentin ja hallituksen erimielisyydet ovat Jeltsinin mukaan vain osoitus siitä, että asiat sujuvat normaaliin tapaan. Parlamentin alemman kamarin, duuman, ja hallituksen erimielisyydet kärjistyivät aiemmin tässä kuussa kun parlamentti julisti hallituksen toiminnan epätyydyttäväksi ja hylkäsi ensi käsittelyssä vuoden 1998 budjettiesityksen.

Jeltsin on syyttänyt parlamenttia uudistusten hidastamisesta. Presidentti on antanut ymmärtää, että hän voi hajottaa parlamentin ja julistaa ennenaikaiset vaalit.

Radiopuheessa Jeltsin tähdensi kuitenkin, että uusien vaalien järjestäminen olisi erittäin kallista. Jeltsin huomautti niin ikään, että venäläisten yhtiöiden osakkeiden arvo oli laskenut huomattavasti samaan aikaan kun parlamentti oli keskustellut budjettiehdotuksesta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.