Mainos

Jeltsin pyysi tukea Tshernomyrdinille

Venäjän presidentti Boris Jeltsin kehotti tänään maan kaikkia poliittisia voimia tukemaan hänen uudelleen pääministeriksi valitsemaansa Viktor Tshernomyrdniä. Jeltsin antoi myös ymmärtää kannattavansa Tshernomyrdiniä seuraajakseen vuonna 2000, jolloin pidetään presidentinvaalit.

Jeltsin sanoi koko maalle lähetetyssä televisiopuheessaan, että vakauden varmistaminen on nyt Venäjällä tärkeintä. Tshernomyrdin takaa vallan jatkuvuuden vuoteen 2000 saakka, presidentti sanoi. Jeltsin kehui Tshernomyrdiniä rehelliseksi, perusteelliseksi ja maltilliseksi. "Mielestäni nämä ominaisuudet ovat ratkaisevia myös presidentinvaaleissa", Jeltsin sanoi.

Aiemmin päivällä Jeltsin pyysi parlamentin alahuonetta duumaa vahvistamaan Tshernomyrdinin valinnan pääministeriksi. Tshernomyrdin on jo aloittanut uuden hallituksensa muodostamisen tapaamalla poliittisten ryhmien edustajia. Hän on kuitenkin pyytänyt eroavaa hallitusta jatkamaan toistaiseksi virassaan.

Duuma ei kuitenkaan aio kokoontua käsittelemään Tshernomyrdinin nimitystä tällä viikolla, vaan haluaa ensin tietoja hallituksen kokoonpanosta ja ohjelmasta. Jeltsin erotti pääministeri Sergei Kirijenkon johtaman hallituksen yllättäen eilen. Hallitus ennätti olla virassa tasan viisi kuukautta. Erottamisen syynä pidetään yhä pahenevaa talouskiriisiä.
(STT-DPA-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.