Mainos

Jeltsin puuttui Karjala-kysymykseen

Venäjän presidentin Boris Jeltsin mielestä kysymys Karjalan palauttamisesta on loppuunkäsitelty ja siitä olisi aika vaieta. -Meillä ei ole aluevaatimuksia toistemme suhteen eikä tule olemaan, Jeltsin totesi Kremlissä tänään presidentti Martti Ahtisaaren kanssa käymiensä keskustelujen lomassa.

Jeltsin myös opasti suomalaisia toimittajia jättämään asian käsittelyn.
-Poistakaa aluekysymys sivuiltanne ja televisiosta, hän neuvoi toimittajajoukkoa. Ahtisaaren mukaan vaikea historia ei ole estänyt suhteiden kehittämistä.

Ahtisaari: Karjala-keskustelu tuskin loppuu tähän

Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari toisti tänään, ettei hän salli Karjala-kysymyksen nousevan esille Suomen ja Venäjän välillä tai muodostuvan niiden esteeksi.
-Ei ole mahdollista, että noiden alueiden palauttaminen edes otettaisiin puheeksi niin paljon kuin karjalaiset sitä haluaisivatkin, hän tähdensi vastatessaan kysymyksiin Moskovan kansanvälisten suhteiden korkeakoulussa MGIMO:ssa.

Ahtisaari arveli Karjalan-keskustelun kuitenkin jatkuvan Suomessa Venäjän presidentin Boris Jeltsinin päinvastaisista toiveista huolimatta.
-Karjalan kysymys tuskin katoaa suomalaisviestimistä niin pitkää kun karjalaisia elää, hän arveli.

Ahtisaaren virallinen vierailu jatkui tänään Kremlin keskusteluilla, minkä jälkeen vuorossa oli kunniatohtoriksi vihkiminen Moskovan kansainvälisten suhteiden korkeakoulussa ja muun muassa tapaaminen pääministeri Viktor Tshernomyrdinin kanssa. Illalla Jeltsinit tarjoavat Ahtisaarille julhapäivällisen Kremlissä.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.