Mainos

Jeltsin pohti talouskriisin syitä

Venäjän tuoreimman talouskriisin aiheutti valtava budjettivaje sekä hallituksen kokemattomuus markkinatalouden suhteen, sanoi presidentti Boris Jeltsin viikottaisessa radiopuheessaan tänään. -Meidän on rehellisesti tunnustettava, että myös meitä itseämme on syyttäminen vaikeuksistamme, totesi Jeltsin.

Kuluneen kuun aikana mm. osakkeiden arvo on Venäjällä romahtanut ja lisännyt arveluja ruplan mahdollisesta devalvaatiosta. Venäjän keskuspankki nosti viime viikolla korkoja 150 prosenttiin suojellakseen ruplan arvoa. Tilanne on kuitenkin parantunut tällä viikolla ja keskuspankki ilmoitti eilen laskevansa keskeisiä korkojaan 60 prosenttiin.

Jeltsinin mukaan Venäjä on onnistunut vakauttamaan tilannetta, mutta edessä on vielä paljon työtä.
-Tärkein tehtävämme on nyt ruplan suojeleminen, hän sanoi. Jeltsinin mukaan talousvaikeudet voivat johtaa siihen, että palkkojen maksua on lykättävä edelleen.
-Meidän kaikkien on opittava elämään tuloillamme, sanoi Jeltsin. Hän vetosi pääministeri Sergei Kirijenkoon, ettei hallitus päättäisi ottaa lisää lainaa.

Veropolitiikassaan Venäjän pitäisi Jeltsinin mukaan ottaa oppia länsimaista.
-Meidän on luotava tuloksekas ja joustava verotusjärjestelmä, joka sopii kaikille, sekä valtiolle että veronmaksajille. Tällainen järjestelmä auttaisi taloutta, lisäisi sekä yritysten että kansalaisten tuloja ja vähentäisi harmaata taloutta, sanoi Jeltsin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.